Intră acum și în grupul de
Ingrediente: 2 conopide mari albe, 2 verze rosii, 2 morcovi mari, 2 ardei iuti rosii, 1 capatâna telina, sare, piper, boabe de mustar, 2 catei de usturoi, marar, hrean, cimbru.
Preparare: se spala si se curata morcovii si telina, se rup în buchetele conopidele, se taie în felii subtiri varza rosie (cu cotor cu tot). Se asaza în borcan, alternând conopida cu varza, morcov, telina (radacina, dar si frunzele), ardei iute, catei de usturoi. Cine doreste poate pune si câteva cepe mici, curatate (ceapa murata si arpagicul sunt foarte bune la gust). Se pun boabele de piper si boabele de mustar în borcan, iar deasupra se pun mararul, cimbrul si 2-3 radacini de hrean. Se prepara o saramura din 1 l apa + 50 g sare, se fierbe si se adauga calda în borcane. Se lasa nelegat borcanul câteva zile. Datorita verzei rosii în câteva zile toate ingredientele capata o culoare mov superba!
Pofta buna !
Intră acum și în grupul de