Intră acum și în grupul de
Direcţia de Sănătate Publică Suceava şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava efectuează verificări la o firmă de produse lactate din judeţul Suceava după ce au fost sesizate, vineri, prin sistemul de alertă rapidă, de instituţiile similare.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, medicul veterinar Vasile Semeniuc, a declarat pentru NewsBucovina că instituţia a fost notificată, în cursul dimineţii de vineri, de DSVSA Galaţi, prin sistemul de alertă rapidă, cu privire la înregistrarea mai multor cazuri de suspiciune de toxiinfecţie alimentară în rândul unor elevi ai unei şcoli gimnaziale din municipiul Galaţi, care ar fi consumat lapte distribuit prin programul “Laptele şi cornul”, laptele provenind de la un agent economic din judeţul Suceava.
Semeniuc a spus că o echipă de la DSVSA Suceava s-a deplasat, vineri, la firma respectivă de unde a prelevat probe care au fost aduse la laboratorul DSVSA Suceava în vederea realizării examenului microbiologic.
El a mai spus că până la anunţarea rezultatelor acestor analize, inspectorii DSVSA Suceava au pus sechestru pe 5640 de cutii de lapte de 200 de mililitri, din lotul incriminat, aflate în depozitul agentului economic.
Purtătorul de cuvânt al DSVSA Suceava a precizat că instituţia a primit, în cursul după-amiezii de vineri, o nouă notificare prin sistemul de alertă rapidă, din partea DSVSA Braşov cu privire la faptul că mai mulţi elevi din două şcoli din municipiul Braşov şi din localitatea Codlea au fost transportaţi la spital cu simptome digestive după ce ar fi consumat produse oferite prin programul “Laptele şi cornul” şi că produsele ar proveni de la aceeaşi firmă de lactate din judeţul Suceava.
Şeful Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, medicul Ludovic Abiţei, a declarat pentru NewsBucovina că în urma notificării instituţiei prin sistemul de alertă rapidă de către DSP Galaţi, o echipă a DSP Suceava a efectuat, vineri, un control la o firmă de lactate din judeţul Suceava în cadrul căruia au fost verificate condiţiile igienico-sanitare, fişele de aptitudini medicale ale angajaţilor, certificatele de conformitate a materialelor care intră în contact cu alimentele, dar şi condiţiile de păstrare şi depozitare a produselor.
(Liliana Bujdei)
.
Intră acum și în grupul de