Lotul Dîmbu, Bărbuţă, Babiuc, Olărean scapă şi de controlul judicar. Olărean ar putea să revină în funcţia de primar


Intră acum și în grupul de

Curtea de Apel Cluj a decis, luni, revocarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpaţii din lotul Dîmbu, Bărbuţă, Babiuc şi Olărean care sunt trimişi în judecată din octombrie 2014 pentru fapte de corupţie.

Olarean Aurel

Decizia Curţii de Apel Cluj este cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare cu toţi inculpaţii precum şi cu procurorul.

Dacă măsura luată de Curtea de Apel Cluj va fi menţinută după contestare atunci primarul suspendat al municipiului Rădăuţi va reveni în funcţie.

Astfel, prefectul de Suceava va trebui să emită un ordin prin care anulează suspendarea din funcţie a primarului.

Olărean nu avea interdicţie de a-şi exercita mandatul pe perioada controlului judiciar, adr nu avea voie să intre în contact cu angajaţii Primăriei.

În aceste condiţii, prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a decis să menţină suspendarea primarului după ce a fost pus sub control judiciar.

El a explicat atunci că, deşi prin măsura controlului judiciar nu i se interzice lui Olărean să-şi exercite funcţia de primar, a luat această decizie pentru a nu-l face să încalce măsurile dispuse prin controlul judiciar.

În acest dosar Aurel Olărean, primar al municipiul Rădăuţi, este acuzat de şantaj, complicitate la şantaj şi abuz în serviciu, Bogdan Bărbuţă, judecător la Judecătoria Rădăuţi – de luare de mită, trafic de influenţă, complicitate la luare de mită, complicitate la şantaj, abuz în serviciu, Dumitru Dîmbu, procuror la Parchetul Tribunalului Suceava, şef al Secţiei de urmărire penală la momentul săvârşirii faptelor – de trafic de influenţă, favorizarea făptuitorului, complicitate la şantaj, instigare la compromiterea intereselor justiţiei, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu şi folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, de bunuri ori alte foloase necuvenite, Constantin Babiuc, administrator la SC Nikodemus „Babiuc” SRL – de dare de mită, cumpărare de influenţă, şantaj, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu în formă continuată şi complicitate la abuz în serviciu.

 

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, sub control judiciar, Daniela Mariana Prandea, judecător la Judecătoria Rădăuţi, pentru luare de mită şi complicitate la şantaj, Isabela Zorica Vega, avocat în Baroul Suceava – pentru complicitate la abuz în serviciu şi uz de fals, Constantin Mihai Prelipcean, ofiţer de poliţie judiciară la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, şeful Punctului Poliţiei de Frontieră Siret la data faptelor – pentru favorizarea făptuitorului şi instigare la compromiterea intereselor justiţiei, Victoria Ţîşcă – pentru dare de mită, cumpărare de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă, Ancuţa Alina Solovăstru – pentru cumpărare de influenţă.

Dosarul nu a ajuns încă să se judece pe fond fiind încă în camera preliminară. (R.N.B.)


Intră acum și în grupul de