Intră acum și în grupul de
Ziua Nationala fara Tutun, marcata în cea de a treia joi a lunii noiembrie, ofera cadrul informarii si sensibilizarii populatiei cu privire la riscurile generate de consumul de tutun, practicile companiei producatoare de tutun, demersurile forurilor internationale privind lupta împotriva raspândirii bolilor asociate consumului de tutun, precum si cu privire la dreptul fiecaruia dintre noi de a trai sanatos.
Tema propusa pentru acest an de Organizatia Mondiala a Sanatatii este „100% medii libere de fum de tigara” si are ca asteptari cresterea gradului de constientizare a populatiei generale în legatura cu importanta crearii si dezvoltarii mediilor în care fumatul este interzis. Realitatea acestui obiectiv determina în mod direct protectia copiilor, adolescentilor, tinerilor dar si adultilor fata de expunerea la fumul de tigara.
Organizatia Mondiala a Sanatatii apreciaza ca aceasta masura, aplicabila în orice mediu ( locuri de joaca, spatii de petrecere a timpului liber, spatii publice) este singura care protejeaza cu adevarat populatia fata de riscurile expunerii la fumul de tigara. Alte masuri, cum sunt ventilarea sau filtrarea aerului în spatiile închise în care se fumeaza, nu fac decât sa reduca si sa nu previna efectele fumatului pasiv.
Astfel, Agentia Nationala Antidrog, la nivelul judetului Suceava, reprezentata de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog realizeaza campania „Creaza si bucura-te de locuri fara fum de tigara”, campanie ce îsi propune sensibilizarea populatiei cu privire la necesitatea respectarii legislatiei în domeniu si implicarii acesteia în promovarea spatiilor fara fum de tigara, respectând dreptul fiecarei persoane de a respira aer curat.
Intră acum și în grupul de