Intră acum și în grupul de
Radioamatorii suceveni arată că în cadru evenimentului organizat de Universitatea din Târgovişte prin care 20 de elevi din Dâmboviţa au intrat în contact cu Staţia Spaţială Internaţională au asigurat backup-ul acestui eveniment şi că nu a existat nici o interferenţă din partea radioamatorilor suceveni, aşa cum greşit a prezentat curierulnaţional.ro
Unul dintre radioamatori a explicat pentru newsbucovina.ro că de fapt o echipă de radioamatori din Suceava a contribuit la prima legatură cu Staţia Spaţială Internaţională cu o şcoală din România
„Participarea noastră în proiect a fost confidenţială tocmai pentru a evita interferarea şi a staţiei de backup”, a precizat sursa citată.
.
Cei 20 de elevi din Dâmboviţa, selectaţi pentru a intra în legătură directă cu astronautul Jeffrey Williams de pe Staţia Spaţială Internaţională au reuşit din a doua încercare să îi adreseze întrebările. Conexiunea radio a fost una în premieră pentru România şi a avut, în primă fază, o interferenţă. Transmisiunea radio a avut loc în cadrul evenimentului ARISS EU 282, organizat la Casa Sindicatelor din Târgovişte. Evenimentul a fost organizat de Universitatea “Valahia” din Târgovişte şi Vodafone România prezintă, pentru prima oară în România, fiind vorba de un contact în direct, oficial, cu Staţia Spaţială Internaţională. Şi-au dat acordul pentru această coneziune NASA şi ESA precum şi organizaţia internaţională ARISS.
În primă fază, conexiunea radio cu Staţia Spaţială Internaţională nu a fost realizată din cauza unui emiţător de tip SSTV pornit la bordul staţiei care interfera cu transmisia directă. A fost nevoie de încă o oră şi jumătate pentru a se stabili o nouă legătură care era şi ultima, fiind nevoie de aprobările NASA.(N.B.)
Intră acum și în grupul de