Intră acum și în grupul de
Studenţi din 13 universităţi din România au participat la cea de a XXV a ediţie a Concursului Tehnici de interconectare în Electronică, desfăşurată, în acest an, la Universitatea “Ştefan cel Mare”Suceava, doi studenţi suceveni obţinând menţiuni la această competiţie.
Potrivit directorului Departamentului de Calculatoare, Automatică şi Electronică din cadrul FIESC Suceava, conf.univ.dr. ing. Eugen Coca, la Concursul Tehnici de Interconectare în Electronică au participat 38 de concurenţi din 13 universităţi din ţară.
“Subiectul de concurs, unic pentru toţi concurenţii, a fost elaborat de o echipă formată din reprezentanţi ai unor companii de profil, firme multinaţionale care lucrează pe proiecte care impun utilizarea tehnologiilor provate de acest concurs. Fiecare concurent a avut de proiectat, folosind un program de proiectare asistată de calculator, pe durata a 4 ore, un cablaj imprimat după o schemă electrică şi restricţii tehnologice impuse”, a precizat Coca.
În urma jurizării, studentul Radu Voina de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca s-a clasat pe locui I, Nicolae Cocan de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu s-a clasat pe locul al II-lea, iar Marius Andrei Gību de la Universitatea „Politehnica” din Bucureşti s-a clasat pe locul al III-lea.
Universitatea “Ştefan cel Mare” a fost reprezentată de trei studenţi, doi dintre ei obţinând menţiuni, respectiv Gheorghe Cojocaru, clasat pe locul IV şi Gavril-Cristian Anechiţei- Diacu, clasat pe locul VII, iar Andrei Serghie s-a clasat pe locul al XII-lea.
“Cei mai merituoşi concurenţi au primit, din partea comitetului industrial al concursului, diplome de recunoaştere a abilităţilor de proiectare a unui cablaj imprimat, diplome ce reprezintă un paşaport de competenţă la angajare”, a mai spus Eugen Coca.
(Liliana Bujdei)
Intră acum și în grupul de