Intră acum și în grupul de
Copii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, cu înclinaţii artistice, din mediul urban, sunt invitați să se înscrie până în data de 15 iunie, a.c., la ”Atelierul de arheologie experimentală”, care se va desfășura în perioada 27 iunie – 15 iulie a.c., la Muzeul de Istorie, în cadrul proiectului cultural ”Artă și Artefacte”.
Potrivit unui comunicat de presă al Muzeului Bucovinei, Atelierul de arheologie experimentală ”Artă şi Artefacte” va fi organizat pe trei module: modul I, teoretic – ”Artă şi artefacte în Cultura Cucuteni”, modul II, practic – ”Şi eu pot!” și modul III – ”Restaurare pentru juniori”.
Participanții vor fi repartizați în șase grupe de lucru: 27 iunie – 1 iulie – 2 grupe, 4 – 8 iulie – 2 grupe și 11 – 15 iulie – 2 grupe.
Înscrierile se realizează în perioada 23 mai – 15 iunie 2016, la sediul Muzeului de Istorie, din str. Ștefan cel Mare, nr. 33, Suceava. Participarea este gratuită.
”Pentru mai multe informaţii ne puteţi contacta la tel: 0330/401195, fax: 0230/522979, e-mail: [email protected], persoană de contact: d-ra Loredana Bortă, responsabil PR Comunicare”, arată sursa citată.
Muzeul Bucovinei implementează în perioada, martie – septembrie 2016, proiectul cultural ”Artă și Artefacte”, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Sesiunea de finanțare I/2015 – 2016, Aria ”Patrimoniu Cultural Material”.
Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea și diversificarea ofertei cultural-educative a Muzeului Bucovinei prin organizarea de ateliere educative pentru copii, în care aceştia vor fi educaţi în spiritul cunoașterii și aprecierii moștenirii artistice și cultural-istorice.
Proiectul are ca obiectiv specific instruirea interactivă a 45 de copii (cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani cu înclinaţii artistice, din mediul urban),în tainele arheologiei, prin asimilarea şi aplicarea de tehnici și metode de lucru utilizate în trecut în crearea anumitor obiecte sau artefacte, precum și reproducerea anumitor obiecte din trecut folosind tehnici contemporane cu artefactul respectiv.
Copiii vor avea ocazia de a cunoaște rolul muzeului/colecţiilor în societate, vor fi familiarizați cu activitatea muzeală, patrimoniul cultural arheologic deținut și metodele de restaurare utilizate.
Proiectul ”Artă și Artefacte” vizează diversificarea paletei cultural-educative și deschiderea „lecțiilor de istorie” pentru publicul tânăr, interesat să participe activ la ”Atelierul de arheologie experimentală Artă şi Artefacte”. (Irina Lițu)
Intră acum și în grupul de