Intră acum și în grupul de
Trei echipe formate din comisari judeteni de mediu si lucratori ai Serviciului de investigare a fraudelor din cadrul IPJ Suceava, au efectuat pe parcursul saptamânii trecute, o serie de controale privind respectarea reglementarilor legislative, la 23 de societati ce au ca obiect de activitate exploatarea primara si industrializare a lemnului.
Seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim a declarat luni, într-o conferinta de presa, ca în cadrul verificarilor au fost aplicate un numar de 12 amenzi, în valoare totala de 10.000 lei, pentru nesalubrizarea incintei si depozitari necorespunzatoare de deseuri.
Traseele pe care au actionat cele trei echipaje au fost: Suceava- Radauti- Marginea- Vicovu de Sus – Brodina; Suceava- Gura Humorului- Câmpulung Moldovenesc; Suceava- Falticeni- Râsca- Cornu Luncii.
„Abaterile pe aceasta linie s-au diminuat. Aceasta problema are o rezolvare mai fericita prin faptul ca exista o solicitare mult mai mica de cherestea, atât pe piata interna, cât si pe cea externa, iar gaterele au trebuit sa-si diminueze productia. Multi se plâng ca nu mai au cui sa vânda lemnul. O alta rezolvare este aparitia fabricilor EGGER din zona Radauti, care au încheiat contracte cu gaterele si au dezvoltat un sistem de colectare si valorificare a tuturor deseurilor din lemn-rumegus, capete din lemn, latunoaie. Singurul deseu care nu este preluat este coaja de copac”, a mai precizat Constantin Harasim.
Intră acum și în grupul de