4000 de candidaţi suceveni vor susţine proba de evaluare a competenţelor digitale din cadrul Bacalaureatului


Intră acum și în grupul de

La proba D de evaluare a competenţelor digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat, ce este prevăzută pentru perioada 21-24 iunie 2016, vor participa 4000 de candidaţi suceveni, alţi 1252 candidaţi au echivalat această probă cu certificate ECDL sau CERTIPRO ori au susţinut proba în serii anterioare.

Calculatoare hol biblioteca

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Suceava, Cezar Anuţei, în sesiunea iunie-iulie 2016 a Examenului de Bacalaureat s-au înscris 5252 de elevi, din care din seria actuală sunt 4698 de elevi, iar din seria anterioară sunt 554 de elevi.

El a spus că proba D de evaluare a competențelor digitale va fi susţinută de 4000 de elevi, în timp ce 1252 au echivalat proba cu certificate ECDL sau CERTIPRO sau au susținut proba în serii anterioare.

Proba C de evaluare a Competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internatională va fi susţinută de 4399 de elevi, din care la limba engleză – 3821, la limba franceză – 541, la limba germană – 22, la limba rusă – 2, iar la limba spaniolă – 13, în timp ce alţi 853 de candidaţi au echivalat competențele cu certificate europene în cadrul unor examene cu recunoaștere internatională sau au susținut proba în serii anterioare.

Proba Ea Limba și literatura română scris va fi susţinută de 4934 de elevi, în timp ce

318 elevi au susținut proba în serii anterioare.

Proba Eb limba și literatura maternă (limba ucraineană)  va fi susţinută de 25 de elevi din judeţul Suceava.

Proba Ec Proba obligatorie a profilului  va fi susţinută de 4950 de elevi, din care la matematică – 3287 elevi, iar la istorie – 1663 elevi, în timp ce 302  elevi au susținut proba în serii anterioare

Proba Ed Proba la alegere a profilului și specializării  va fi susţinută de 5009 elevi, din care la fizică – 194 de candidaţi, biologie – 1794, chimie – 193, informatică – 239, geografie – 1450, logică, argumentare și comunicare – 972, psihologie – 33, economie – 34, filosofie – 14, sociologie – 86, în timp ce 243 elevi  au susținut proba în serii anterioare.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava a precizat că la probele A, B, C, D (competențe lingvistice și digitale) centre de examen sunt toate liceele de stat și particulare, cu excepția Liceului Moldova Suceava, care este arondat la Colegiul Tehnic ”Petru Mușat” Suceava, Liceul Tehnologic ”Virgil Madgearu” Suceava, care este arondat la Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava, Liceul Tehnologic ”Țara de Sus” Vatra Dornei, ce este arondat la Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor şi Centrul de Studii ”Ștefan cel Mare și Sfânt -Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, ce este arondat la Colegiul Silvic ”Bucovina” Câmpulung Moldovenesc.

“La proba E (probele scrise) se așteaptă aprobarea  MENCȘ pentru centrele de examen deoarece s-au făcut rearondări, conform legii – pentru a funcționa un centru de examen trebuie să aibă minim 250 de candidați)”, a spus Anuţei.

Potrivit Calendarului pentru sesiunea iunie-iulie a Examenului de Bacalaureat în perioada 21-24 iunie se va desfăşura proba de evaluare a competenţelor digitale, urmată,  între 27 iunie – 1 iulie, de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Probele scrise ale sesiunii iunie-iulie vor începe în data de 4 iulie cu Limba şi literatura română (proba E)a) urmată de proba la Limba şi literatura maternă (proba E)b) care se va susţine pe 5 iulie,  apoi pe 6 iulie este prevăzută proba obligatorie a profilului (proba E)c), iar pe 8 iulie se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d).

Afişarea rezultatelor este prevăzută pentru data de 12 iulie (până în ora 16.00), iar în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţii (între orele 16:00-20:00).

Soluţionarea contestaţiilor este prevăzută pentru perioada 13 – 15 iulie, iar rezultatele finale se vor afişa în data de 16 iulie.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de