Intră acum și în grupul de
Presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, sustine o conferinta de presa:
”Am o agenda extrem de incarcata in perioada asta. Maine e sedinta Agentiei de Dezvoltare NE, sunt membru acolo si plec cu inca trei primari, Ion Lungu, Tomita Onisei (Liteni) si Tudor Zdrob de la Fundu Moldovei. Vreau sa vedem care e stadiul proiectelor si ce proiecte mai putem depune.
Am avut evaluari la mai multe institutii din subordinea CJ. Am inceput de azi intalnirile cu mai multe organizatii pentru a ne face un calendar pentru vara asta, altfel decat a fost pana acum la CJ. Ma vad cu organizatiile din turism, cu fermierii si cu Asociatia <<Produs in Bucovina>>. Am doua planuri de actiuni, unul intern de a prelua lucrurile din mers, si cea cu alte organisme cu care CJ doreste sa interfereze in perioada urmatoare.
Lucram la o noua organigrama a Consiliului Județean. Incercam sa o facem mai eficienta. Asa cum se contureaza azi se va reduce numarul de directori din CJ, care e destul de consistent si vom eficientiza activitatea structurilor pe prioritatile anuntate de mine in acest mandat. Intr-o saptamana sper sa fie gata. Pe 19 iulie, vrem sa facem sedinta ordinara a CJ.
Am avut o discutie de 3 ore cu echipa de conducere de la Aeroportul Salcea. Va trebui sa suplimentam echipele de pompieri. Am vrut sa vad si programul de dezvoltare. Ce au gandit cei dinaintea mea. Avem un trafic modest acum, cam 7000 de calatori. Trebuie sa ne gandim la un terminal si luam in calcul Centrul Economic Bucovina-Suceava (CEBS). Am in vedere si un terminal cargo care e necesar. Daca iti vin pe ploaie 150 de pasageri, jumatate dintre ei stau cu umbrela afara ca sa isi ia bagajele.
Despre curse nu vreau sa vorbesc acum. Am discutii cu operatori, dar am fost rugat sa nu spunem prea multe in momentul de fata.
Urgent voi avea o intalnire cu Lungu pentru a discuta realocarea spatiilor pentru Centrul Cultural. Avem o problema cu Ansamblul Ciprian Porumbescu. Vreau sa imbunatatim calendarul actiunilor populare.
Vrem sa declansam Luna diasporei in judetul Suceava. Vrem sa lansam Ia de Bucovina si Camasa de Bucovina. Am convenit deja pe modelele pe care le avem si din 31 iulie vom avea actiuni culturale pentru toata luna august.
Ne intereseaza un recesamant al diasporei din judetul Suceava. Vrem sa stim de ei si ce probleme au. Cred ca suntem singurul judet din tara care facem Luna diasporei.
Intr-o analiza la Protectia Copilului problema cea mai delicata e lipsa fondului de salarii. E o problema care ma ingrijoreaza putin. Am sa vreau sa discut si cu prefectul pentru pregatirea inceperii anului scolar si cu venirea iernii.
La Spitalul Judetean vrem sa extindem pe verticala corpul F. Se lucreaza acum la expertiza, daca se poate sau nu sustine proiectul acesta. Va trebui sa continuam crearea unui centru de implant si electrofiziologia care sa deserveasca pacientii. Trebuie un centru de radioterapie si o unitate pentru accidente vasculare. Am curajul sa sustin crearea unui asemenea centru la Suceava. Tehnologia a evoluat foarte mult in perioada asta si ne putem gandi.
Vrem sa ne revendicam rolul de spital regional cu aceste investitii pe care dorim sa le facem la Spitalul Judetean Suceava.
Azi m-am intalnit cu reprezentanții Asociatiei <<Produs in Bucovina>> carora le-am intins o mana sa incheiem un nou protocol de colaborare. O sa vreau de data asta sa iau parteneri si asociatiile de turism. Au si ei probleme de organizare interna si este nevoie de un regulament nou. Au ridicat si probleme de bun simt si respectand legea va trebui sa vedem ce putem face. Au cerut combaterea pietei negre care este un concurent greu.
Vor analiza daca exista rentabilitate pentru redeschiderea calendarului cu participarea la targuri. Imbratisez ideea de a elabora un regulament de organizare a festivalurilor si zilelor oraselor. Daca nu facem ceva, riscam sa facem kitsch pe bani multi. Exista insa inca un egoism de a se concura intre ei. Daca nu vor intelege asta, nu vor rezista pe piata.
Unii nu inteleg linia sau ritmul impus, calendarul, si trebuie sa gasim solutii de revigorare. Si nu o spunem ca o rafuiala. Nu am venit cu gandul de demisii. Daca va fi sa schimb pe cineva cred ca solutia civilizata e discutia. Nu rafuiala politica e solutia. Unde cred eu ca e mai potrivita o alta solutie cred ca putem ajunge la un agrement, fara ca persoana sa isi piarda locul de munca.
Nu am gasit inca celebra lada de zestre de la CJ. O mai caut si o sa vedem daca putem adauga aceste ii la ea.
Daca vom conveni pe cea mai eficienta forma de organigrama vom intra cu ea in CJ. Eficienta e motivul principal. Ne gandim si la o realocare a spatiilor. Eu nu am putut sa inteleg de ce Centrul Cultural nu e in Casa Prieteniei?
Mi se pare ineficient ca dintr-un birou sau o directie sa ai doi salariati aici, la CJ si alti doi in alta cladire.
ADRNE e pregatit sa faca o serie de cursuri si de perfectionari la Neamt si chiar la Suceava. Nu e cazul sa mai plece la malul marii.
Am vrut sa curm asteptarea multora. Sunt niste linii pe care le incep si trebuie sa existe exigenta.
Cum vad eu schimbarea presedintelui Organizatiei Judetene Suceava a PSD? O intinerire!
Trebuie sa facem eforturi pentru a face fuziunea pana la capat. Uitandu-ne la alegeri, se vede ca unde fuziunea nu a avut loc pana la capat nu sunt rezultate, dar diferenta dintre PSD si noi nu e imensa. Totusi, trebuie sa privim ca diferenta de 5 % se poate surmonta. Fuziunea trebuie dusa pana la capat. Nu are rost sa vorbim acum desprijinul altora sau cu cine sa mai facem aliante sau fuziuni.
Santierul din fata Muzeului Bucovinei demonstreaza ca am inceput parteneriatul cu primarul Ion Lungu.”
Intră acum și în grupul de