Trei panouri de informare au fost amplasate în ariile protejate de la Frumoasa şi Ponoare


Intră acum și în grupul de

Trei panouri de informare ce includ date privind rezervaţia, dar şi atenţionări privind păşunatul, depozitarea deșeurilor, incendierea necontrolată şi ruperea plantelor au fost amplasate în ariile protejate de la Frumoasa şi Ponoare din judeţul Suceava.

panouri informare Frumoasa si Ponoare (1)

Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava, proiectul „Parteneri pentru ariile protejate – Fâneţele seculare Ponoare, Fâneţele seculare Frumoasa”,  derulat de Fundaţia Speologică „Club Speo Bucovina” în parteneriat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava şi Facultatea de Silvicultură Suceava, finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România este în plină desfășurare.

Sursa citată precizează că, recent, au fost amplasate trei panouri de informare în cele două rezervaţii.

“În rezervaţia Fâneţele seculare Ponoare, primul panoul de informare este amplasat la 20 de m de intrarea în rezervaţie. Informaţiile prezentate aduc în atenţie date succinte privind atât rezervaţia, cât şi situl Natura 2000 ROSCI 0081, din care face parte această rezervaţie. Panoul are o dimensiune de 1m/1m. În interiorul rezervaţiei s-a amplasat un alt panou de 1m/1,5m cu două feţe. O faţă a panoului oferă informaţii despre speciile de plante ocrotite iar a doua faţă oferă informaţii despre plantele ce se regăsesc în diferite tipuri de habitate. Panoul din rezervaţia Fâneţele seculare Frumoasa este amplasat pe cota superioara a rezervaţiei, astfel încat oferă  o vizibilitate destul de mare. Informaţiile prezentate aduc în atenţie date succinte privind suprafaţa, administraţia dar şi speciile importante care sunt protejate. Panoul are o dimensiune de 1m /1m”, se arată în comunicatul de presă al APM Suceava.

panouri informare Frumoasa si Ponoare (2)

Conform aceleiaşi surse, cele trei panouri, ce conţin elemente de grafică și text, prezintă şi atenţionări/interdicții  privind păşunatul, depozitarea deșeurilor, incendierea necontrolată, ruperea plantelor.

“Rugăm, pe această cale, cetățenii din zonele respective să nu distrugă aceste panouri informative și să protejeze aceste rezervații care au un rol multiplu: știinţific, educativ, turistic, peisagistic!”, se mai precizează în comunicatul de presă. (Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de