Intră acum și în grupul de
Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a înmânat, duminică, drapelul de luptă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava în cadrul unui ceremonial militar-religios care s-a desfăşurat pe esplanada Casei Culturii, în prezența mai multor oficialități și a numeroși suceveni.
Inspectorul general al IGSU, general de brigadă dr. Ovidiu Vasilică a citit decretul semnat de președintele României, Klaus Iohannis, de acordare a drapelului de luptă, iar secretarul de stat în MAI, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat a salutat acest eveniment.
„Drapelul de luptă pentru o unitate militară este simbolul existenței ei. Când se acordă de președintele României drapelul de luptă este o recunoaștere pentru unitatea respectivă și se spune că dacă o unitate piede drapelul ea imediat se desființează. Semnificația pentru pompieri este extrem de importantă pentru că ei se află în continuă luptă. Ei nu sunt în așteptare dacă se întâmplă ceva, dacă se întâmplă un război. Dușmanul pompierilor nu este o altă armată. Ei se luptă cu minutele, cu secundele ca să salveze vieți, iar această luptă este continuă, zi și noapte. Acest lucru îl vedem în fiecare zi prin situațiile în care se intervine”, a spus Arafat.
El a subliniat că aceasta este o zi istorică pentru ISU Suceava.
„Cred că pentru Suceava astăzi este o zi care va rămâne în istoria unității de pompieri și ISU Suceava pentru faptul că meritul lor este recunoscut și unitatea are un drapel de luptă care să o reprezinte”, a spus Raed Arafat.
La manifestări au participat prefectul Constantin Harasim, subprefectul Atanasă Nistor, viceprimarul Lucian Harșovschi, dar și reprezentanți ai diverselor structuri din MAI, dar și pompieri din Moldova şi Ucraina.
Sucevenii au asistat și la defilarea trupelor și a tehnicii de luptă, iar manifestarea s-a încheiat cu o defilare cu cântec, pe traseul Casa Culturii – sediul ISU Suceava.
Pe esplanada din centrul municipiului a fost expusă tehnica de luptă, dar și Caravana SMURD – centrul de formare mobil, unde pompierii-instructori prezintă, pe lângă tehnicile de acordare a primului-ajutor medical în situaţii de urgenţă, principalele riscuri care pot afecta România, precum cutremure, inundații, incendii, dar și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.
Intră acum și în grupul de