Intră acum și în grupul de
Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a declarat, joi, că șoseaua de centură a municipiului Suceava va fi finalizată în septembrie 2017, iar directorul CNADNR, Cătălin Homor, a spus că nu se știe care este valoare lucrărilor care trebuie realizate, acesta urmând să fie stabilită după finalizarea proiectului tehnic.
Ministrul Transporturilor Sorin Bușe și șeful CNADNR au inspectat șantierul șoselei de centură, iar ministrul a anunțat după vizită că CNADNR va realiza lucrarea în regie proprie și o va da în folosință în septembrie 2017.
„CNADNR va face totul în regie proprie, scurtând cu un an, cel puțin, tot proiectul. În martie se apucă de lucru CNADNR, iar în septembrie va fi gata”, a spus ministrul Transporturilor.
Directorul CNADNR, Cătălin Homor, a precizat că în cazul șoselei de centură a Sucevei s-a evaluat foarte atent restul lucrărilor de executat, cât și lucrările care s-au degradat, iar unele chiar trebuiesc consolidate.
El a spus că nu există încă o estimare a costurilor pentru finalizarea proiectului șoselei de centură a Sucevei.
„Nu este o estimare a costurilor. După ce va fi finalizat proiectul tehnic vom avea și o estimare a costurilor. Nu știm cât costă, dar sursa de finanțare există”, a spus Homor.
Întrebat dacă această șosea nu este prea scumpă, acesta a spus că „scumpă, ieftină, trebuie finalizată”.
Homor a spus că nu toate lucrările vor fi executate în regie proprie.
„O parte dintre ele vor fi executate în regie proprie, chiar lucrări de structuri, de betoane, iar lucrări cu caracter deosebit, specific de consolidare terenuri, hidroizolații, le vom atribui printr-o procedură legală de achiziție”, a spus Homor.
În ceea ce privește expertiza făcută privind situația lucrărilor abandonate el a arătat că o parte dintre lucrări trebuie îmbunătățite, în sensul de consolidare și chiar remediere și sunt menționate și propuneri de soluții.
În ceea ce privește fisurile apărute în unele zone ale șoselei care încă nu a fost dată în folosință, el a explicat că acestea apar de obicei în urma unor tasări.
Întrebat cum au apărut tasările deși nu s-a circulat în zonă el a spus că acestea au fost determinate de faptul că lucrarea nu a fost finalizată.
„Nu a circulat nimeni, dar ținând cont că nu este finalizată lucrarea nu discutăm de o etanșare, iar apa circulă și angreneajă materialul fin, se produc goluri și apar tasări”, a spus Homor.
Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur a spus că această lucrare a întârziat mult, patru ani de zile și că e așteptată de suceveni rezolvarea acestei probleme. (N.B.)
Intră acum și în grupul de