Intră acum și în grupul de
Strategia termoficarii în municipiul Suceava prin privatizarea societatii de termoficare Termica SA, trebuie dezbatuta si aprobata în scurt timp, astfel încât, cel târziu în luna octombrie a acestui an sa existe o decizie clara în acest sens, a afirmat joi primarul Sucevei, Ion Lungu, precizând ca de anul viitor, orice interventie de sprijin a statului pentru activitatea de termoficare se anuleaza, iar municipalitatea trebuie sa se ocupe de acest serviciu.
Edilul municipiului resedinta de judet a precizat ca, asa cum este realizata acum centrala electro-termica, nu poate fi rentabila, întrucât a fost construita pentru a produce energie electrica în cogenerare si pentru a furniza abur tehnologic societatilor sucevene, de aproximativ 200 de tone/zi.
Primarul Lungu a mentionat ca furnizarea caldurii pentru populatie era o activitate secundara, iar acum societatea functioneaza la 37 la suta din capacitate.
Raportul întocmit de firma de consultanta Schnecker van Wyk & Pearson, stipuleaza ca cea mai buna solutie pentru activitatea de termoficare este vânzarea activelor actualei centrale electro-termice unei firme, care sa preia personalul aferent si sa continue investitiile, în special pentru conformarea pe programul de mediu, cu cresterea gradului de utilizare la 80 la suta din capacitate.
Ion Lungu a mai afirmat ca Termica SA urmeaza sa ramâna în subordinea Consiliului Local si sa administreze cele doua instalatii de producere a agentului termic care erau folosite pentru încalzirea orasului înainte.
Intră acum și în grupul de