Intră acum și în grupul de
Drumul Pojorâta-Rarău va rămâne pentru prima dată deschis toată iarna, după ce Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, luni, o hotărâre în acest sens.
Consilierii județeni suceveni au votat ca drumul TransRarău să fie menținut deschis toată iarna pe tronsonul dinspre Pojorâta până la Pietrele Doamnei, în timp ce tronsonul spre Chiril, care are o singură bandă lărgită, să fie închis întrucât există riscuri de producere de accidente.
Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, că intenționa să propună menținerea TransRarău deschis pe întreg sezonul rece, dar că pe tronsonul spre Chiril încă nu s-au finalizat toate lucrările astfel încât să fie sigur și în perioada de iarnă.
Liderul grupului PSD din CJ Suceava, Cătălin Nechifor, fostul președinte al CJ Suceava, a spus că în mandatul său au fost achiziționat un utilaj multifuncțional și două mașini de teren specializate pentru ca acest drum să fie menținut deschis și pe perioada iernii mai ales că este o atracție turistică, dar Flutur i-a spus că încă nu sunt întrunite toate condițiile de siguranță.
Flutur a arătat că este pentru prima dată când drumul de la Pojorâta pe Rarău este deschis toată iarnă și că anul viitor va fi deschis traficului pe perioada iernii și tronsonul spre Chiril după ce se finalizează lucrările.
El a spus că pe respectivul tronson s-au făcut lucrări de supralărgire în curbe, dar că lucrările nu sunt suficiente și că există riscul de accidente fiind pericol de derapaj.
Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, vineri, o hotărâre privind încadrarea drumurilor judeţene pe nivele de viabilitate pe perioada iernii, iar porțiunea din traseul TransRarău între Pojorâta și Pietrele Doamnei a fost inclusă în categoria a doua de drumuri pe care se fac intervenţii de deszăpezire.
CJ Suceava a inaugurat, la jumătatea lunii septembrie a anului trecut, drumul TransRarău, care face legătura între drumul naţional DN 17 B de la Chiril spre Masivul Rarău, iar de acolo spre Pojorâta pe DN 17.
Calea de acces spre Rarău dinspre Chiril are un profil de drum special, de munte, viteza de mers fiind de 30 de kilometri la oră, iar pe acest tronson a fost impusă restricţia de tonaj, astfel încât drumul turistic să fie folosit doar de autoturisme şi de autovehicule cu masa sub 3,5 tone. (N.B.)
Intră acum și în grupul de