Intră acum și în grupul de
Patru liceeni din Vatra Dornei, Fălticeni şi Suceava au fost premiaţi la Concursul „Academician Cristofor Simionescu”, desfăşurat, sâmbătă, la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului din cadrul Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” Iași.
Potrivit ISJ Suceava, la acest concurs au participat elevi din judeţele Bacău, Brăila, Botoşani, Iaşi , Neamţ, Vaslui, Buzău şi Suceava, fiind înscrişi 219 elevi din clasa a IX-a, 203 din clasa a X-a, 140 din clasa a XI-a şi 49 elevi din clasa a XII-a.
Astfel, elevul Iulian Nimigean de la Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei, cl. a IX-a, îndrumat de profesoara Dorina Ungureanu, a obţinut premiul I, eleva Irina Ciocîrlan de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, cl.a Xia, a obţinut premiul III, iar Sebastian –Florinel Osoianu, de la acelaşi colegiu, elev în clasa a XI-a, a obţinut premiul I, ambii fiind îndrumaţi de profesoara Liliana Oniciuc.
La acest concurs a mai fost premiată şi Anisia Portarescu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, îndrumată de profesoara Valerica Ignătescu, care a obţinut menţiune.
Sursa citată precizează că la concursul pe echipe s-a remarcat prof. Valerica Ignătescu, care a obţinut locul 4 cu 310 puncte însumate de elevii îndrumaţi.
Concursul “Academician Cristofor Simionescu” are ca obiectiv crearea unei atmosfere competitive care permite descoperirea şi promovarea tinerilor elevi pasionaţi de chimie aplicată în inginerie chimică și în protecția mediului.
Concursul oferă elevilor posibilitatea de a-şi verifica cunoştinţele din domeniul chimiei aplicate în inginerie chimică și în protecția mediului într-un cadru competiţional şi concurenţial, iar climatul generat de participarea la concurs permite iniţierea, stabilirea şi materializarea unor relaţii de colaborare între cadrele didactice din învăţământul universitar şi preuniversitar.
Participarea la concursul „Academician CristoforSimionescu” favorizează şi stimulează contactele profesionale între diferite grupuri de profesori, elevi şi studenţi, mai precizează ISJ Suceava.
Cadrele didactice însoţitoare au participat în timpul desfăşurării concursului la un work-shop în cadrul căruia au fost prezentate mai multe lucrări, respectiv „Noi metode educaţionale capabile să răspundă provocărilor tehnologice de la începutul Mileniului al IIIlea” – prof. univ. dr. ing.Nicolae Hurduc, decanul FICPM, „Ciclul antropic al apei – provocări privind reutilizarea apei” – prof. univ. dr. ing. Carmen Teodosiu şi „Prezentarea ofertei educaţionale a FICPM” – prof. univ. dr. ing. Silvia Curteanu.
(Liliana Bujdei)
Intră acum și în grupul de