Intră acum și în grupul de
Vicepresedintii PNL, Norica Nicolai si Theodor Melescanu, au anuntat sâmbata, la Suceava, ca dupa alegerile viitoare va trebui constituita o majoritate de guvernare fara PD-L, partid care, dupa opinia lor, este unul conflictual si nu are proiecte politice pentru România. Theodor Melescanu a explicat ca o asemenea varianta nu a fost discutata oficial în Biroul Permanent al partidului. „Un lucru este clar. În functie de rezultatele care vor fi la alegeri, noi consideram ca va trebui construita o majoritate care sa faca din PD-L cel mai important partid de opozitie în perioada 2008-2012”, a spus Melescanu, care a adaugat ca acesta este un obiectiv „care ni-l asumam cu totii”.
„Faptul ca PD-L este deja izolat si ca nici o forta politica din România nu se asociaza nici la initiativele lui nici la proiectele care încearca sa le prezinte în Parlament, dovedeste ca aici nu e vorba de a lua o decizie. Este vorba de o reactie naturala, fireasca, prin care cei care vedem un altfel de Românie decât o Românie a gâlcevii, a scandalurilor, a urmaririlor, a arestarilor la televizor si amenintarilor, o Românie în care institutiile functioneaza, în care fiecare îsi face datoria, în mod firesc ne vom afla de aceeasi parte a baricadei”, a mai spus vicepresedintele PNL. Domnia sa a atras atentia ca partidul din care face parte nu are nici un fel de rezerve sa creeze o majoritate care sa permita României sa evolueze într-o perioada extrem de complicata în care, pe de o parte sunt problemele de adaptare la Uniunea Europeana, iar pe de alta parte are de facut fata si unei crize economice care se manifesta pe plan international. „Noi avem nevoie ca oamenii politici sa se uneasca în jurul unor proiecte. Nu avem nevoie în România de institutii care nu functioneaza din cauza disputelor si a confruntarilor”, a mai spus Melescanu.
La rândul sau, Norica Nicolai a declarat ca PNL „exclude o colaborare de guvernare cu PD-L”. Ea a aratat ca dupa alegerile parlamentare, care vor fi organizate, dupa opinia sa, la termen, toate fortele politice care se alatura unui proiect liberal viabil, de consolidare institutionala si de stabilitate politica pot fi luate în calcul ca parteneri de discutie.„Este absolut normal ca partidele care nu au proiecte, ci doar limbaj viu colorat, sa ramâna în afara actului de decizie, mai ales ca în perioada în care au guvernat cu noi au dovedit de ce sunt capabili”, a spus Nicolai.
Intră acum și în grupul de