Intră acum și în grupul de
Numeroși suceveni au participat, joi dimineața, la manifestările organizate de Ziua Națională a României în zona Palatului Administrativ unde au asistat la depunerea coroanelor de flori la monumentul „Bucovina Înaripată”, dar au asistat și cel mai important moment, defilarea trupelor și tehnicii Jandarmeriei, ISU, Poliției și SRI.
În acest an, fără tehnica militară a armatei și fără fasole cu cârnați și vin fiert, manifestările de Ziua Națională organizate la Suceava s-au concentrat pe defilarea trupelor și tehnicii structurilor MAI și pe spectacolul oferit de Ansamblul Ciprian Porumbescu.
Oficialitățile sucevene au fost prezente împreună în spațiul rezervat, la manifestări fiind prezenți prefectul de Suceava, Constantin Harasim, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, deputații PNL Sanda Maria Ardeleanu și Ioan Bălan, deputatul PSD Eugen Bejinariu sau deputatul ALDE, Alexandru Băișanu, vicepreședinții CJ Suceava, viceprimarii Sucevei,dar și consilieri județeni și consilieri locali.
Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a salutat steagurile de luptă ale IJJ și ISU Suceava, iar apoi imnul național a fost intonat de Andreea Chiseliță, elevă în clasa a XII-a a Colegiului Național „Ștefan cel Mare”.
După slujba oficiată de un sobor de preoți, prefectul de Suceava a evocat importanța Zilei Naționale.
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat în discursul său importanța unității tuturor românilor pentru dezvoltarea țării arătând că sentimentul de unitate trebuie să fie mereu prezent.
Flutur a adăugat că pentru Suceava este importantă și sărbătorirea unirii Bucovinei cu România, arătând că în succesiunea de decizii de unire, Bucovina a fost a doua după Basarabia, urmând apoi Ardealul și Banatul la 1 decembrie, la Alba Iulia.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a vorbit mai mult despre viitor, arătând că se împlinesc în 2018 o sută de ani de la Marea Unire, iar municipalitatea suceveană urmează să realizeze mai multe proiecte care să marcheze acest secol de la unire, dar care să reprezinte și un start în următorul secol al dezvoltării țării.
Reprezentanții administrației locale, parlamentarii și reprezentanți ai diferitelor instituții din județ au depus coroane de flori la statuia ”Bucovina Înaripată”, iar apoi a fost prezentată parada trupelor Ministerului de Interne.
Cea mai mare coroană de flori a fost depusă de Primăria Suceava, în timp ce coroanele depuse de reprezentanții PSD și PNL au fost așezate de-o parte și de alta a piațetei, față în față.
Parada trupelor MAI a fost comandată de la lt.col Lucian Ungureanu, iar prin fața sucevenilor au defilat trupe ale Jandarmeriei și ISU Suceava.
Defilarea tehnicii militare a început cu un ATV al Jandarmeriei Montane și s-a încheiat cu austospeciala pentru intervenții pirotehnice a SRI. Între autovehiculele incluse în paradă a fost al unei autospeciale cu radar a Poliției, dar și autospeciale de intervenții ale ISU Suceava.
În acest an nu s-au oferit porții de fasole cu cârnați și vin fiert, dar cei care au dorit au putut cumpăra de la chioșcurile din târgul de Crăciun produse tradiționale, dar și vin fiert sau țuică fiartă.
Intră acum și în grupul de