Intră acum și în grupul de
Directorul Teatrului municipal “Matei Vişniec” din Suceava, Carmen Veronica Steiciuc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă că piesa “Tigrul din oraşul nostru” este prima producţie a acestei instituţii, care va avea premiera în cursul serii de vineri, în prezenţa dramaturgului Gianina Cărbunaru, dar şi a unor critici de teatru din România.
La rândul său, directorul artistic al Teatrului municipal “Matei Vişniec”, Andrei Munteanu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă că regizorul Bobi Pricop şi scenograful Adrian Damian, precum şi cei patru actori care fac parte din distribuţia primei producţii a acestei instituţii, “Tigrul din oraşul nostru”, au gândit un spectacol interesant, ce a fost pregătit în cele mai mici detalii, utilizând un text de teatru contemporan, o adaptare după textul Gianinei Cărbunaru.
Munteanu a spus că spectacolul va fi unul “foarte actual”, construit prin mijloace specifice teatrului contemporan, arătând că îşi doreşte ca această primă producţie să aibă “viaţă lungă” şi să aducă publicului “bucuria reîntâlnirii cu arta teatrală adevărată”.
Regizorul spectacolului “Tigrul din oraşul nostru”, Bobi Pricop, şi-a exprimat bucuria de a lucra cu tânăra echipă a teatrului sucevean, cu echipa tehnică şi cu actorii noii instituţii teatrale, apreciind că la Suceava “sunt oameni de valoare foarte mare, dar care au nevoie de antrenament şi care pot deveni nişte practicieni excelenţi”.
“Spectacolul se numeşte “Tigrul din oraşul nostru” şi este un fals documentar, despre cazul pe care îl cunoaştem cu toţi, despre tigrul care a fugit de la grădina zoologică din Sibiu, în 2011. Ce face Gianina Cărbunaru e că tratează ca pe un documentar o poveste oarecum fantastică, ceva ce devine un fel de mit urban, acest periplu al “tigresei” prin oraş”, a spus Pricop adăugând că autoarea textului reuşeşte să facă “o radiografie a societăţii contemporane” prin prisma tigrului şi a celor care se întâlnesc cu felina fugară.
El a subliniat că spectacolul încearcă să reflecte “raportul fiecărei lumi pe care o întâlneşte tigrul în periplul său prin oraş”.
Scenograful Adrian Damian a declarat că este pentru prima dată când face parte din echipa unui proiect care “începe” activitatea unei instituţii teatrale, mărturisind că simte deopotrivă bucurie, dar şi responsabilitate.
“E foarte important felul în care un teatru nou îşi începe activitatea şi ce propune publicului, dar şi felul în care se construieşte relaţia cu publicul”, a spus Damian subliniind că speră ca tot ceea ce a realizat împreună cu regizorul Bobi Pricop şi cu cei patru actori ai teatrului sucevean să contribuie atragerea publicului către teatru, astfel încât publicul să îşi dorească să revină la spectacolele de teatru.
El a apreciat efortul şi disponibilitatea echipei de tehnicieni a teatrului sucevean arătând că acest spectacol este unic în România atât prin mijloacele tehnice utilizate, cât şi prin modul în care actorii relaţionează cu spaţiile scenice create.
Şi cei patru actori ce fac parte din distribuţie spectacolului “Tigrul din oraş”, Cosmin Panaite, Clara Popadiuc, Diana Lazăr şi Cătălin Mîndru au declarat că aşteaptă cu emoţie şi nerăbdare avanpremiera şi premiera acestui spectacol şi au apreciat oportunitatea de a colabora cu regizorul şi scenograful acestui spectacol.
Intră acum și în grupul de