Intră acum și în grupul de
Un mod comun de acțiune pentru depunerea de proiecte cu finanțare europeană pe axa prioritară „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, astfel încât solicitările de finanțare să nu fie dezechilibrate. Asta a convenit primarul municipiului Suceava, Ion Lungu cu primarii celorlalte municipii reședință de județ din regiunea nord est.
Lungu a arătat, miercuri, într-o conferință de presă, că a obținut aprobarea de principiu pentru proiectul municipiului Suceava pentru suma de 26,4 milioane euro pentru cele 40 de autobuze electrice şi pentru infrastructura lor, respectiv parcări și hale, argumentând că Suceava are proiecte cu fonduri elvețiene pentru infrastructura necesară pentru transportul electric și achiziția de autoutilitare electrice.
Potrivit edilului-șef, proiectul ar urma să fie depus spre aprobare la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est cel mai târziu în toamna acestui an, iar apoi, după semnarea contractului de finanțare ar urma să fie declanșate procedurile de achiziție a autobuzelor electrice.
Primarul municipiului reședință de județ a apreciat că, în varianta optimistă, în luna iunie 2018 ar putea fi achiziționate aceste autobuze electrice.
Lungu mai adăugat că mentenanța autobuzelor electrice va fi asigurată de firma locală de transport public, angajați ai acesteia urmând să fie instruiți în acest sens.
Consiliul Local Suceava a decis, în luna noiembrie a anului trecut, ca firma Transport Public Local (TPL) Suceava la care este unic acționar va deveni singurul prestator al activității de transport public de persoane în municipiu în vederea obținerii de fonduri europene pentru achiziționare a 40 de autobuze electrice, iar operatorii privați vor fi eliminați de pe trasee.
Intră acum și în grupul de