Intră acum și în grupul de
Directorul general al firmei Adrem Invest, Adrian Bodea, care controlează firmele de termoficare din municipiul Suceava, a declarat, luni, într-o conferință de presă că afacerile care intră în contact cu mediul politic sunt afectate de acesta.
„ Când un business intră în contact cu mediul politic nu mai poți lua decizii de business ci trebuie să ții cont de mediul politic”, a spus Bodea.
Bodea a prezentat în cadrul conferinței de presă de situația actuală legată de unele capacități care fac parte din sistemul de termoficare, respectiv stația de pompe și o conductă magistrală de o lungime de 5 kilometri, care sunt în proprietatea Termica SA, firmă în faliment, și pe care Primăria vrea să le răscumpere, dar că procedurile sunt îngreunate de creditori, iar firma de termoficare a propus să constuiască noi astfel de capacități pentru că pierderile sunt mai mari în actualele condiții.
„Creditorii Termica fac tot ce se poate să întârzie procesul de vânzare”, a spus Bodea
El a explicat că Primăria Suceava și-a exprimat disponibilitatea să cumpere stația de pompe și conducta de acolo, dar că procedurile sunt îngreunate.
„Noi avem fonduri să investim acolo, dar nu putem până când bunul respectiv nu trece în proprietatea Consiliului Local. De ce nu trece? Este un proces în curs. Nu depinde nici de Primărie”, a spus directorul general al Adrem Invest.
El a menționat că a propus municipalității construirea unor noi capacități, dar nu a primit niciun răspuns.
„Am propus Primăriei să finanțăm noi o conductă nouă și o stație de pompe. Nici un răspuns deocamdată”, a spus Bodea.
El consideră că sunt de luat în calcul două variante, una prin care Primăria să scoată la licitație acele capacități pentru că va obține un preț mai bun, fie facem firma de termoficare noi capacități care să fie apoi închiriate Primăriei.
În cadrul aceleiași conferințe de presă, Adrian Bodea a mai declarat că există posibilitatea să fie realizată o fuziune între producătorul de energie termică, Bioenergy și firma care transportă și distribuie energia termică, Thermonet și care a înregistrat anul trecut pierderi de 4 milioane de lei.
„Încercăm să facem o fuziune”, spus Bodea. El a arătat că o asemenea fuziune va fi posibilă atunci când banca finanțatoare a proiectului Bioenergy va fi de acord și se vor îndeplini condițiile ca Thermonet să fie adusă, dacă nu pe profit măcar să nu fie pe pierderi.
„Trebuie să aducem Thermonet cel puțin pe zero, am putea să fuzionăm pentru că e un pas logic.Deja Bioenergy sponsorizează Thermonet pentru că Thermonet are datorii mari la Bioenergy”, a mai spus Bodea.(N.B.)
Intră acum și în grupul de