Intră acum și în grupul de
Capgemini Services Romania s.r.l. (Capgemini), parte din Capgemini Group, lider global în domeniul serviciilor de consultanţă, tehnologie şi outsourcing, a anunțat, joi, că intenţionează să deschidă un nou sediu în Suceava, România. Aceasta este o nouă investiţie pe care Capgemini o face în această zonă, după Bucureşti, unde compania prestează servicii de infrastructură şi aplicaţii de peste opt ani.
„În urma unei analize amănunţite, care a vizat mai multe opțiuni atractive, luând în calcul nevoile noastre şi cele mai bune condiţii de lucru posibile, am decis să ne extindem în România şi am ales o nouă locație pentru Serviciile de Infrastructură Cloud: oraşul Suceava”, a declarat Marcin Nowak, Delivery Centre Director pentru Europa de Est, Servicii de Infrastructură Cloud.
Compania menționează că Suceava este situat aproape de centrul firmei existent în Iaşi şi este un oraş cu îndelungată tradiţie universitară, cu bine-cunoscuta Universitate „Ştefan cel Mare”, cu multe facultăţi, inclusiv de profil economic, tehnic şi filologic, cu peste 9000 de studenţi, iar în noul sediu, Capgemini va continua să ofere servicii de suport şi managementul infrastructurii conform metodologiei ITIL, servicii de monitorizare şi găzduire.
„Intenţionăm să ne începem activitatea în prima jumătate a anului, cu o capacitate iniţială a sediului de până la 160 de angajaţi. Procesul de recrutare va începe în următoarele zile. Căutăm specialişti în IT, managementul infrastructurii, asistenţă clienţi, management de proiect. Candidaţii trebuie să vorbească cel puţin o limbă străină, incluzând engleză, franceză, spaniolă sau italiană”, a menționat sursa citată.
Compania Capgemini angajează în România aproape 750 de specialişti şi livrează proiecte complexe de transformare de IT, servicii de infrastructură şi externalizarea proceselor de afaceri.
Capgemini caută atât profesionişti cu experienţă de câţiva ani, precum şi absolvenți – tinere talente ce intră pe piaţa muncii. Condiţia necesară angajării pentru fiecare candidat este cunoașterea de limbi străine. Vor fi apreciate, de asemenea, abilităţi bune în comunicare, lucru în echipă şi adaptabilitate rapidă la un mediu de business dinamic, se arată în comunicat.
Compania Capgemini a fost înființată în octombrie 1967 la Grenoble, în Franța și are acum peste 190.000 de angajaţi în peste 40 de ţări.
Grupul este lider global în servicii de consultanţă, tehnologie şi externalizarea serviciilor și a avut în 2016 venituri de 12,5 miliarde de euro.
Capgemini creează şi livrează soluţii de business, tehnologice şi digitale adaptate nevoilor clienților, permiţându-le, astfel, să obțină inovaţie şi competitivitate.
”O organizaţie profund multiculturală, Capgemini şi-a dezvoltat propriul mod de lucru, Collaborative Business ExperienceTM , şi valorifică Rightshore®, modelul său universal de livrare”, se arată în prezentarea fimei.
Rectorul Universității Ștefan cel Mare din Suceava, Valentin Popa, anunța în urmă cu o săptămână, în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV această investiție, spunând că se va concretiza intenția unei firme importante de a deschide o filială în municipiul Suceava care va avea nevoie nu doar de IT-iști, ci și de economiști și vorbitori de limbi străine.
„Nici o întreprindere nicăieri într-un oraș universitar nu a venit pentru că a fost încurajată de Consiliul Județean sau de Primărie. Peste tot, toate firmele serioase care au angajat persoane cu studii superioare au venit în jurul unei universități. Acest lucru se întâmplă acum și cu universitatea noastră. Suntem vizitați noi după care vor să vadă dacă sunt bine primiți în județul respectiv sau în orașul respectiv și vizitează și Primăria și Consiliul Județean”, a spus Popa.
El a arătat că USV a primit cinci-șase vizite, iar unele dintre ele s-au concretizat.
„Sectorul IT se dezvoltă încet dar sigur. Sunt firme cu 40-50 de angajați care chiar sunt localizate în jurul campusului universitar. Absorb, absorb, iar noi nu avem absolvenți la câtă cerere pe piață este. Vin și firme care necesită și mai multe direcții. Am avut până acum trei vizite, iar una din ele se pare că se va concretiza. În care vor ajunge 300-400 de locuri de muncă care vor necesita nu numai IT-iști ci și absolvenți de limbi străine și economiști”,a mai declarat Popa.(N.B.)
Intră acum și în grupul de