Intră acum și în grupul de
Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a declarat în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că la Muzeul Bucovinei se organizează mai multe proiecte educaționale în care sunt angrenați copiii, dar și părinții sau bunicii.
„Pe lângă evenimentele mari, Muzeul Bucovinei gestionează și proiecte educaționale care sunt foarte importante, chiar dacă ele sunt mai mici, pentru că se lucrează cu clase, cu număr de clase nu depășesc 200 de copii odată”, a spus Ursu în cadrul emisiunii.
El a menționat că prin aceste acțiuni se încearcă formare de comportamente, formare a vizitatorului de mâine al muzeului.
„Sunt foarte importante pentru că încercăm să formăm vizitatorul de mâine. Încercăm să creăm comportamente. Astăzi, unul din comportamente se referă la mall-uri. Mersul la mall este un comportament creat cu serviciul de pașapoarte, serviciul de înmatriculări sau alte servicii auxiliare”, a spus Ursu.
El a menționat că dacă în cadrul evenimentelor educaționale copiii se simt bine, își vor forma un comportament prin a veni la muzeu și la acțiunile instutuției.
„Încercăm și noi. Dacă cei mici se simt bine la muzeu își vor aduce și părinții sau bunicii și vor veni mai târziu ei cu copiii lor, sau cu nepoții lor. E o chestiune pe termen mediu și lung, dar este obligatorie. Este obligatorie pentru că, ne place sau nu ne place, după 1990 a scăzut interesul pentru muzeu”, a spus directorul Muzeului Bucovinei.
El a menționat că la muzeu s-a început din toamna trecută un proiect cu teatru pentru copii care are succes.
”O microstagiune a fost astă toamnă, iar de două săptămâni a început o altă microstagiune. Din două în două săptămâni avem sâmbăta și duminica teatru pentru copii cu intrare gratuită. Părinții intră și în muzeu cu copiii, nu întotdeauna, dar ușor-ușor, dacă sunt lucruri interesante la muzeu, mai vin”, a spus Ursu.
El a mai spus că în sezonul de vară, Muzeul Bucovinei încearcă să ofere mai multe posibilități pentru copii de a petrece timpul la muzeu și se vine și în ajutorul părinților cu proiecte educaționale.
Ursu a enumerat în proiecte Povestea scrierii și a intrumenteleor de scris, Concurs de machete, Redescoperă Cetatea de Scaun, Jocul medieval, sau O oră de poveste la muzeu.
Intră acum și în grupul de