Intră acum și în grupul de
Cu câteva zile pâna la Paste, producatorii de carne de miel si-au facut aparitia în hala, special amenajata, din Piata Agroalimentara centrala a Sucevei. Fermierii si-au agatat mieii pe cârligele din inox, sub atenta supraveghere a medicilor veterinari. “Pretul este stabilit în functie de marimea mielului. Cei mai mici îi dam cu 17 lei, cei mai mari cu 18 lei pe kg. Mieii sunt mai mari si mai frumosi comparativ cu anul trecut, pentru ca Pastele a picat mai târziu. Clientii sunt din ce în ce mai putini”, a declarat Ana Bogdan, producator din Adâncata.
Cert este ca sucevenii nu se înghesuie sa cumpere mieii din piata. Multi dintre clienti compara preturile la carnea de miel din hipermarket-uri si piete, pentru a identifica oferta cea mai avantajoasa buzunarului. “Am fost în Metro si Kaufland, iar acum am ajuns în piata. Nu ne scaldam în bani, asa ca suntem nevoiti sa alegem oferta cea mai avantajoasa. Mai bine îmi tocesc talpile la picioare cautând, decât sa dau bani în plus. Slava Domnului ca avem de unde alege. Bani sa ai, ca în rest sarbatoresti Pastele asa cum spune traditia, fara sa te spetesti. Înainte faceam cozonaci, coceam pâna la o bucata de noapte, dar acum merg la cumparaturi. Verific preturile si cumpar ce pot”, a spus Alina Gafencu.
Cea mai mare parte a comerciantilor de carne din municipiu resedinta de judet, nu vând carne de miel, nici macar în perioada sarbatorilor Pascale. Motivul nu consta în lipsa furnizorilor sau incapacitatea de a se aproviziona, ci este vorba despre un risc major de înregistrare a pierderilor. “Pe zi ce trece mielul scade în greutate. Riscul pierderilor este foarte mare. Hipermarket-urile din Suceava îsi permit sa vânda carnea de miel pentru ca obtin reduceri, având în vedere cantitatile foarte mari pe care le cumpara de la furnizori”, a declarat un comerciant.
Intră acum și în grupul de