Intră acum și în grupul de
Peste 120 de elevi din clasele IV-VIII din mediul rural al judeţelor Suceava, Botoşani, Bacău, Neamţ, Iaşi şi Bistriţa Năsăud au participat la cea de a XII-a ediţie a Concursului Interjudețean de Matematică ”Acolada”, organizat, sâmbătă, de Şcoala Gimnazială Bogdăneşti, în parteneriat cu Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, elevii suceveni obţinând 4 premii I, 5 premii II, 4 premii III și 36 de mențiuni.
Potrivit unui comunicat de presă semnat de iniţiatorul acestei competiţii, profesorul Vasile Solcanu, de la Şcoala Gimnazială Bogdăneşti, la ediţia din 2017 au participat 126 de concurenţi din 20 de localităţi ale judeţelor Suceava, Botoşani, Bacău, Iaşi, Neamţ şi Bistriţa-Năsăud, din care 22 de elevi din clasa a IV-a, 25 din clasa a V-a, 28 din clasa a VI-a, 31 din clasa a VII-a și 20 din clasa a VIII-a, pentru prima dată participând la concurs şi elevi din comuna bistriţeană Romuli şi din localitatea suceveană Pătrăuți, iar în afara concursului au participat două eleve din municipiul Iași și din Tîrgu Ocna.
În urma desfăşurării concursului, la clasa a IV-a s-au acordat următoarele premii şi menţiuni:
Premiul I:Dimitriu Carol Ciprian de la Școala Gimnazială ”Artur Gorovei” Bunești, Premiul II: Munteanu Sofia de la Școala Gimnazială Rîșca, Premiul III: Antohi Luciana Lavinia de la Școala Gimnazială ”Luca Gavril” Drăgușeni, Mențiune I: Baltag Radu Marian de la Școala Gimnazială Rîșca; Mențiune II: Drilea Vasilică Răzvan de la Școala Gimnazială nr. 1 Bogdănești, Mențiune III: Gafițescu Bogdan de la Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni.
Tot la clasa a IV-a au fost acordate două premii speciale în afara concursului elevelor Aramă Roxana de la Școala Gimnazială Nr 2. Târgu Ocna şi Roșu Ana de la Școala ”Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Iași.
La clasa a V-a au fost acordate următoarele premii şi menţiuni: Premiul I: Airinei Gabriel Vlad de la Școala Gimnazială Nr.1, Bogdănești, Premiul II: Ștefănucă Robert de la Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu”, Dumbrăveni; Premiul III: Mândrescu Denis de la Școala Gimnazială ”Niculae Popinceanu” Mihoveni, Mențiune I: Moraru Andreea Carmen de la Școala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu” Nicolae Bălcescu din județul Bacău; Mențiune II: Lazăr Maria Paula, de la Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu”, Dumbrăveni şi Mențiune I: Negru Narcisa, de la Școala Gimnazială ”Niculae Popinceanu” Mihoveni
La clasa a VI-a s-au acordat următoarele premii: Premiul I: Bejenari Denisa de la Școala Gimnazială ”Constantin Morariu” Pătrăuți; Premiul II: Berari Megara de la Școala Gimnazială ”Niculae Popincanu” Mihoveni, Premiul III: Balan Codrin , de la Școala Gimnazială Bucșoaia; Mențiune I: Moroșan Sebastian de la Școala Gimnaziala Bucșoaia; Mențiune II: Sandu Laura de la Școala Gimnazială ”Niculae Popinceanu” Mihoveni, iar Mențiune III: Rupi Sabina de la Școala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu” Nicolae Bălcescu din județul Bacău.
Tot la clasa a VI-a a mai fost acordat un premiu special în afara concursului elevei Roșu Maria Alexandra de la Colegiul Național din Iași.
La clasa a VII-a au fost acordate următoarele premii şi menţiuni: Premiul I: Gălățanu Mariela de la Școala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu” Nicolae Bălcescu din județul Bacău, Premiul II: Sandu Raluca de la Școala Gimnazială ”Niculae Popinceanu”Mihoveni, Premiul III: Botez Costina Marta de la Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni; Mențiune I:Crăciun Pîțu George de la Liceul Tehnologic Cajvana;Mențiune II: Baltag Antonia Daniela de la Școala Gimnazială Rîșca, iar Mențiune III: Timiș Andreea de la Școala Gimnazială Romuli din județul Bistrița-Năsăud.
La clasa a VIII-a au fost acordate următoarele premii şi menţiuni: Premiul I: Airinei Andrei Cristian de la Școala Gimnazială Nr.1 Bogdănești; Premiul II: Soroceanu Roland de la Școala Gimnazială ”Constantin Morariu” Pătrăuți, Premiul III: Bulz Raluca de la Școala Gimnazială Romuli din județul Bistrița-Năsăud; Mențiune I: Andriciuc Andreea de la Școala Gimnazială ”Niculae Popinceanu”Mihoveni, Mențiune II: Ciofu Dinuța de la Școala Gimnazială Bucșoaia, iar Mențiune III: Miron Alexandru Ștefăniță de la Școala Gimnazială ”Vasile Tomegea” Boroaia, Elevul Airinei Andrei Cristian de la Şcoala Gimnazială Bogdăneşti a obţinut marele premiu, având un punctaj maxim la acest concurs.
Conform comunicatului de presă, preşedintele concursului a fost lector dr. Marius Mmarchitan de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, iar din Comisia de organizare au făcut parte profesorul Vasile Solcanu de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Bogdăneşti, profesorul Nicoleta Ursuţu, director al Şcolii Gimnaziale Nr.1 Bogdăneşti,profesorul Dan Popescu, director al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, profesorul Răzvan Sava de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Bogdăneşti, inginer Gabriela Nenec de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava.
Din Comisia de elaborare a subiectelor au făcut parte profesorii Dan Popescu, Cristian Amorăriţei şi Mara Mureşan de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, profesorii Adrian Vieriu şi Claudia Marchitan de la Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava;
Comisia de evaluare a lucrărilor a fost formată din profesorii Dan Popescu, Adrian Vieriu, Claudia Marchitan, profesorul Vasile Stoica de la Colegiul Naţional “Ferdinand I” Bacău, profesorul Adrian Ţipău de la Şcoala „Ion Irimescu” Fălticeni, profesorul Dănuţ Aramă de la Colegiul Național ”Costachi Negri” Tîrgu Ocna şi masteranda Mădălina-Vasilica Solcanu de la Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi. Invitați ai concursului au fost: profesor Artur Bălăucă de la Centrul de Excelență Iași, profesorul Victor Barnea din Botoșani, profesorii Eugenia şi Mircea Lascu din Zalău.
“Ca și la celelalte 11 ediții, sponsorul principal al concursului a fost Societatea DEDEMAN care a oferit o suma de 10000 de lei pentru premierea concurenților și pentru masa concurenților, însoțitorilor, membrilor comisiei și invitaților, peste 200 de persoane, care a fost servită la Mănăstirea din Bogdănești. Alți sponsori ai concursului au fost: Primăria Bogdănești cu o sumă de 1500 de lei, Editura Taida din Iași și Editura Gil din Zalău, care au oferit cărți tuturor concurenților”, mai precizează în comunicatul de presă profesorul Vasile Solcanu.
În cadrul programului concursului a fost inclus şi un moment artistic susţinut de grupul de elevi “Noiţele”, coordonat de învăţătorul Ion Costân, iar festivitatea de premiere s-a desfăşurat la Căminul Cultural al comunei Bogdăneşti.
În comunicat se mai precizează că doi elevi ai Şcolii Gimnaziale Bogdăneşti, Andrei Cristian Airinei şi Gabriel Vlad Airinei, precum şi profesorul lor îndrumător Vasile Solcanu au fost premiaţi şi au primit diplome de excelenţă din partea Primăriei Bogdăneşti şi Consiliului Local pentru rezultatele deosebite obţinute în acest an la concursurile şi la olimpiada de matematică la nivel judeţean şi naţional.
(Liliana Bujdei)
Intră acum și în grupul de