Intră acum și în grupul de
Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat, marți, că lucrările de investiții din oraș continuă, chiar dacă la unele proiecte municipalitatea a întâmpinat dificultăți în ceea ce privește finanțarea.
În urma comandamentului săptămânal ce urmărește desfășurarea proiectelor de investiții din Suceava, viceprimarul Lucian Harșovschi a spus că municipalitatea are de încasat fondurile din partea autorităților elveţiene pentru achitarea facturilor lucrărilor de iluminat public, dar și sumele de bani din creditul contractat anul trecut de Primărie pentru realizarea lucrărilor la zona de agrement Tătărași.
„Paradoxul este că am ajuns să ne bucurăm de faptul că suntem lăsați să lucrăm, să luăm un credit. Mă refer la creditul pentru zona de agrement. Într-un final ni se permite să luăm creditul finațat prin CEC Bank în baza licitației, în așa fel încât cu acest credit deficitul țării să nu depășească trei la sută. Vă dați seama unde stă deficitul țării, în acei trei la sută, în creditul din municipiul Suceava. Sunt puțin ironic, dar cum am spus, am ajuns să ne bucurăm că ni se permite să muncim pe banii noștri sau pe împrumuturile locale pentru investiții, să nu mai stăm cu mâna întinsă la Guvern”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi.
El a mai precizat că în ceea ce privește calitatea lucrărilor, personalul de specialitate din Primărie are misiunea de a verifica dacă lucrările au fost executate corect și calitativ, răspunderea fiind a celor care semnează documentele de recepție.
„Sunt persoane care spun că aceste lucrări nu sunt așa cum ar trebui. De multe ori și eu spun acest lucru pentru că sunt o persoană pretențioasă. Numai că trebuie spus clar, calitatea lucrărilor o dau cei din domeniu. Treaba conducerii Primăriei este să verifice aceste lucrări prin oamenii de specialitate, oameni care au diplome și care își pun semnătura și răspund pentru ceea ce fac acolo. Colegii mei din Primărie au responsabilitate totală și le-am spus clar că atunci când vor semna documentele de recepție răspund juridic și chiar cu funcția câteodată pentru ceea ce semnează. Ducem lipsă de bani și e păcat ca acei bani pe care îi avem să nu îi folosim cum trebuie în lucrări de calitate”, a mai declarat Lucian Harșovschi.
De menționat este faptul că Primăria Suceava trebuie să primească 2,2 milioane de lei, din partea autorităților elveţiene, pentru lucrările de iluminat public, constructorii reclamând în cadrul comandamentului că sunt peste 300 de zile de întârziere a plății.
De asemenea, în ceea ce privește creditul contractat în 2016 de Primăria Suceava, de la CEC Bank, pentru realizarea lucrărilor la zona de agrement Tătărași, acesta este în valoare de 10 milioane de lei, banii neputând fi accesați în prima jumătate a acestui an din cauza depășirii deficitului bugetar.
(Mihaela Tcaciuc)
Intră acum și în grupul de