Intră acum și în grupul de
Prefectul de Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, a declarat joi, ca doreste ca în urmatorii ani, Câmpulung Moldovenesc si Vatra Dornei sa devina punctele de atractie ale turismului si sa atraga cei mai multi turisti din tara. Stefan Baisanu a declarat, la constituirea Consiliilor locale ale celor doua municipii-statiuni, ca evolutia turismului în zona depinde, în mare masura, de capacitatea administratiilor locale sa realizeze infrastructura necesara unor zone turistice de interes national si ca, daca acestea vor avea priceperea sa atraga fonduri europene importante pe diverse proiecte de dezvoltare, exista premisele ca judetul Suceava sa fie principala destinatie turistica din România.
În opinia acestuia, turismul în judetul Suceava va trebui sa se dezvolte pe doua axe principale: Falticeni-Suceava-Radauti-Sucevita si Gura Humorului-Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei, acestea combinând toate tipurile de turism. Prefectul Baisanu spune ca aceasta dezvoltare se poate realiza doar promovând proiecte si accesând fonduri europene, dar ca este nevoie de capitalizarea localitatilor pentru asigurarea cofinantarii. „Nu se pot face proiecte fara bani, cu buzunarele goale. Banii multi atrag alti bani, calicia nu aduce nimic”, a spus Alexandru Baisanu în fata consilierilor locali din Câmpulung Moldovenesc.
Prefectul Baisanu a spus consilierilor locali din cele doua municipii-statiune, ca împreuna cu mai multi specialisti a lucrat la un proiect care permite capitalizarea institutiilor publice din judet, precizând ca acesta va trebui acceptat de Guvernul României.
Totusi, o problema pe termen scurt o constituie ritmul foarte încet de modernizare a E 576. Prefectul Baisanu si-a exprimat nemultumirea de ritmul în care se desfasoara lucrarile de modernizare a E 576 între Suceava si Vatra Dornei. Acesta a spus ca pe distanta de peste 100 de kilometri dintre Suceava si Vatra Dornei a numarat sub o suta de muncitori care lucreaza la modernizarea drumului, considerând ca numarul lucratorilor este „îngrijorator de mic”, în comparatie cu amploarea si marimea lucrarii. El a spus ca este necesara impulsionarea activitatii, iar în acest sens, va face interventii la Guvern.
Stefan Baisanu a mai aratat ca firmele care construiesc în zona sunt subcontractante si ca numarul de personal este fluctuant si a mai adaugat ca va solicita autoritatilor centrale sa nu mai permita ca în judetul Suceava sa existe subcontractori pentru lucrarile care se executa, iar cei care au câstigat licitatia, aceia trebuie sa construiasca.
Intră acum și în grupul de