Intră acum și în grupul de
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR) a transmis, joi, la solicitarea lui Gheorghe Flutur, un răspuns standard folosit în ultimele luni privind stadiul lucrărilor la șoseaua de centură, răspuns pe care l-a transmis și parlamentarilor suceveni care de-a lungul timpului au cerut lămuriri privind această investiție:proiectul tehnic e în curs de avizare.
Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a avertizat, printr-o adresă CNAIR că lucrările deja executate la tronsoanele I și II sunt parțial degradate sau neconforme întrucât nu s-au realizat lucrări de conservare și cere urgentarea achiziției publice de execuție a lucrărilor și implicit a alocării fondurilor pentru finalizarea lucrării care va duce și la fluidizarea traficului în municipiul Suceava.
Președintele CJ Suceava a subliniat că finalizarea urgentă a șoselei de centură are avantaje imediate prin descongestionarea circulației în municipiu, reducerea accidentelor, creșterea vitezei de trasport, reducerea consumului de carburanți, reducerea gradului de poluare în Suceava precum și efectele defavorabile ale poluării asupra mediului ambiant și asupra monumentelor istorice de patrimoniu național sau UNESCO.
”Luând în considerare frecventele declarații ale specialiștilor de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, privind volumul foarte redus de lucrări necesar a se executa pentru darea în circulație a acestui obiectiv raportat inclusiv la durata de timp necesară pentru execuția acestora ( s-a estimat un termen de execuție de 3 luni), vă rugăm să analizați posibilitatea finalizării lucrărilor la Varianta de ocolire Suceava”, a menționat Flutur.
În schimb, conducerea CNAIR a reluat răspunsul standard transmis și când parlamentarii de Suceava au cerut lămuriri privind acest proiect major al Sucevei care trebuia să fie deja finalizat de cinci ani.
”Pentru obiectivul de investiții „Variantă de ocolire a municipiului Suceava km 0+000 -km12+429”, Proiectul Tehnic actualizat este în curs de aprobare în cadrul Consilului Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. După aprobarea Proiectului Tehnic va fi demarată procedura de licitație până la finele anului 2017 pentru execuția lucrărilor rămase de executat. Bugetul aprobat pentru acest proiect în anul 2017 este în valoare de 25.844,00 mii lei”, arată directorul general al CNAIR, Ștefan Ioniță.
Intră acum și în grupul de