Andronache: Nu am spus că trebuie scoase toate gardurile vii din municipiul Suceava. Săptămâna viitoare continuăm acțiunea în zona Nordic-Catedrală


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Marian Andronache, a declarat joi seara în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că se va continua acțiunea de scoatere a gardului viu care este depreciat și a menționat că nu va fi scos tot gardul viu din municipiu.

Intervenind telefonic în cadrul emisiunii, președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, l-a felicitat pe viceprimarul Marian Andronache „pentru inițiativa curajoasă de a scoate gardul viu îmbătrânit de pe strada principală”.

„Orașul arată mult mai bine. Iată ce ceea ce nu a reușit Ion Lungu în 15 ani și eternul viceprimar Lucian Harșovschi în 7 ani, a reușit viceprimarul Marian Andronache în mai puțin de un an. Asta se întâmplă când în administrație apar oameni noi. Se schimbă în bine fața orașului. Datorită domnului Andronache orașul arată mult mai bine pentru că a avut curajul să realizeze o acțiune curajoasă. Păcat că această acțiune s-a oprit peste drum de Primăria Sucevei. Acțiunea ar trebui să se finalizeze în tot orașul, așa cum a promis Ion Lungu”, a spus Cușnir.

Andronache i-a mulțumit lui Cușnir pentru aprecieri, dar a menționat că nu poate spune că a fost o decizie a viceprimarului Andronache și că discuțiile privind scoaterea gardului viu au fost inițiate încă din perioada când viceprimar era Ovidiu Doroftei.

El a spus că s-a decis scoatere gardului viu depreciat și nu tot gardul viu din municipiu.

„A fost o discuție și la APM și noi am spus că trebuie scos gardul viu depreciat. Cel din zona centrală e plantat undeva în anii 60-70. Deja era depreciat, începea să se usuce. Avea larve pe la rădăcină, era o sursă de infecții. Ceea ce a trebuit să se facă, s-a făcut. Nu am spus că trebuie scoase toate gardurile vii din Suceava, de printre blocuri”, a spus viceprimarul.

Andronache a menționat că acțiunea va continua săptămâna viitoare în zona George Enescu.

„Mai continuăm, săptămâna viitoare, să scoatem gardul viu din zona George Enescu, de la Nordic până la Catedrală. El e uscat, iar pentru asta am scos Acord de Mediu deși legea nu prevede așa ceva.  Și Acordul de Mediu a venit destul de greu deși acel gard era uscat. Mie mi se pare anormal să cer un acord de mediu pentru ceva ce nu mai există pentru că, practic nu mai e  în viață”, a spus viceprimarul.


Intră acum și în grupul de