Intră acum și în grupul de
În cadrul proiectului „Traditii si mestesuguri în universul copiilor”, începând de luni si pâna pe data de 18 iulie, aproximativ 70 de copii talentati din municipiul Suceava, cu vârste de 7-14 ani, vor fi învatati sa deprinda mestesuguri populare traditionale zonei. Proiectul în valoare de 9.000 lei este desfasurat de Sectia de Etnografie a Complexului Muzeal Bucovina, finantarea fiind asigurata de Administratia Fondului Cultural National.
Copiii vor avea un program zilnic cuprins între orele 10 si 14, în cadrul a 5 ateliere lucrative: olarit, tesut, prelucrarea artistica a lemnului, încondeiat oua si pictura pe sticla.
Tainele mestesugurilor le vor fi deslusite de Dumitru Pascaniuc din Marginea, Veronica Hojbota – Manastirea Humor, Codrin Benta din Falticeni, Marioara Pintescu – Falcau, si Camelia Rusu Sadovei – Suceava.
Deocamdata, cei mai multi dintre copii s-au înscris la pictura, fiindca, probabil “li se pare mai usor”. Ei vor lucra în câteva din casele aflate la Muzeul Satului, toate materialele fiind asigurate de organizatori.
Înainte de a începe lucrul, profesorii vor face copiilor o informare de protectie a muncii si acestia vor semna de luare la cunostinta, având în vedere ca se va lucra cu dalti, ceara fierbinte, sticla. La finalul manifestarii, toate obiectele vor fi evaluate la preturi modice, unele vor fi achizitionate de parinti, iar altele vor fi expuse la un stand care va fi prezentat în perioada 1-3 august la Târgul Mesterilor Populari de la Muzeul Satului Bucovinean.
Intră acum și în grupul de