Intră acum și în grupul de
Liderul judetean al PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a laudat initiativa mult mai tânarului sau coleg, Marius Vatavu, care detine functia de secretar general al organizatiei judetene si care a propus ca la alegerile parlamentare care urmeaza, PD-L sa se ghideze în alegerea candidatilor dupa o ecuatie standard în care sa se regaseasca mai multe coordonate printre care si notorietatea, eficienta în prezentarea mesajului, modul de comunicare si multe altele. Marius Vatavu a explicat miercuri într-o conferinta de presa ca ecuatia va fi propusa spre analiza conducerii PD-L si va fi aplicata sau modificata.
Joi dimineata, liderul PD-L a tratat „ecuatia” cu destula simpatie, explicând ca e vorba despre „fantezii politice laudabile”, dar a explicat ca PD-L nu va tine cont chiar de toate necunoscutele din „ecuatia lui Vatavu”, ci se va axa în principal pe dorinta de a face politica a membrilor, pe notorietatea lor si pe lucrul în echipa. „Nu sunt de acord cu birocratizarea în exces a acestei desemnari a candidatilor pentru alegerile parlamentare. Vom simplifica ecuatia si ne vom axa mai mult pe notorietate si eficienta oamenilor care merg în alegeri”, a mai spus Gheorghe Flutur.
Secretarul general al PD-L Suceava, Marius Vatavu, a declarat într-o conferinta de presa ca a identificat, printr-o ecuatie, care tine cont de mai multe variabile sociologice, modul în care candidatii la alegerile parlamentare vor avea posibilitatea sa-si calculeze, cât mai aproape de realitate, scorul individual pe care îl vor putea obtine. El a explicat ca a încercat sa dovedeasca astfel ca nu numai notorietatea candidatului este importanta si ca rezultatul obtinut la alegeri depinde de foarte multi alti factori care sunt la fel de importanti, cum ar fi imaginea publica, calitatea mesajului sau calitatea contracandidatilor.
Astfel, potrivit lui Vatavu, formula este Si = [(N+Ip x Tc+Tm x Cm) x R/ Cc x D] x Spcj x Svp x Sprim, unde Si este scorul individual, N este notorietatea, Ip este imaginea publica, Tc este tendinta de crestere a credibilitatii, Tm este transmiterea corecta si rapida a mesajului, Cm este calitatea mesajului, R reprezinta resursele, Cc este calitatea contracandidatilor, D reprezinta distorsiunile de mesaj, de transmitere sau zvonuri, Spcj este sporul de presedinte de Consiliu Judetean, Svp este sporul votului politic calculat dupa formula Vp colegiu/ Vp judet, iar Sprim este sporul numarului de voturi avute în primariile de aceeasi culoare politica.
Secretarul general al PD-L Suceava a mentionat ca rezultatul calcului va da o situatie foarte apropiata de realitate pentru candidati, care vor putea astfel, sa stie care sunt sansele sa obtina mandatul. Marius Vatavu a recunoscut ca înca nu a facut nici o simulare pe un colegiu electoral din judet folosind aceasta formula.
Intră acum și în grupul de