Intră acum și în grupul de
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, că în acest an, când deține funcția de președinte al Consiliului Regional de Dezvoltare Nord Est, în județul Suceava vor fi realizate proiecte cu finanțare prin POR 2014-2020 de 100 de milioane de euro.
Flutur a declarat într-o conferință de presă că proiecte de 24 de milioane de euro sunt prevăzute să fie realizate în cazul a șase monumente istorice din județ.
Totodată, el a arătat că orașul Siret are două proiecte de agrement semnate, de reabiltare a zonei de agrement urban în zona lacului Rogojești și de revitalizare a terenului degradat din strada Sucevei, în valoare de 2,2 milioane de euro.
La Vatra Dornei se va realiza un centru de agrement cu terenuri de tenis, handbal, volei, piste de bicicletă, cu 740.000 de euro, un proiect semnat și în precontractare este un proiect de reabilitare a unui număr de 12 străzi cu 3,2 milioane de euro.
La Gura Humorului este în precontractare proiectul OAZA privind extinderea parcului de agrement din zona Ariniș, cu 2,5 milioane de euro.
Pentru municipiul Suceava sunt alocați 30 de milioane de euro pentru dezvoltare urbană, a mai spus președintele CJ Suceava.
Flutur a mai declarat că alți 30 de milioane de euro vor veni în județ pentru proiectul drumului care face legătura între Suceava și Iași.
„Dacă totalizăm depășim 100 de milioane de euro pentru proiecte, majoritatea contractate și unele în precontractare”, a spus Flutur.
Gheorghe Flutur a mai anunțat că a fost adăugat o măsură nouă pe POR 2014-2020 care se adresează orașelor mici care până acum au fost excluse de la finanțare pentru că nu se încadrau nici pe proiecte rurale și nici urbane.
El a spus că din fonduri alocate pe POIM, suma de 150 de milioane de euro a fost transferată pentru această nouă măsură pe POR 2014-2020, din care 30 de milioane de euro pentru regiunea nord-est și banii vor putea fi folosiți pentru reabilitări de străzi, obiective culturale și sociale.
Mai mult, Flutur a anunțat că bugetul Agenției de Dezvoltare Regională Nord Est s-a suplimentat cu 60 de milioane de euro, din care jumătate pentru măsura pentru orașele mici și celelalte 30 de milioane de euro pentru introducerea unei noi submăsuri care se adresează unei categorii care nu era inclusă până acum, respectiv cercetare-producție.
Flutur a ADRNE a fost o agenție pilot în România și că s-a experimentat ce proiecte merg și care nu merg.
El a spus că vor fi proiecte pe GAL-uri tot la ADRNE, cum este GAL Sucevița-Putna care are un proiect foarte interesant, care este satul-viu ce presupune construcția de case țărănești și mai multe edificii pentru evenimente în incita unui sat cu arhitectură veche.
Intră acum și în grupul de