Intră acum și în grupul de
Proiectul ISPA de reabilitare a retelelor de apa si canal, precum si a statiei de epurare a apelor uzate, în valoare de 52,59 de milioane de euro, se desfasoara cu mici întârzieri pe doua din cele trei componente vizate, respectiv alimentarea cu apa si canalizarea.
Viceprimarul Viorel Seredenciuc a explicat ca unele întârzieri sunt inerente oricarui început, aratând ca firmele care executa lucrarile în cauza, au dat asigurari ca acestea vor fi recuperate pe parcurs . „Au fost unele greutati de început cu organizarea santierului, precum si cu gasirea firmelor care sa lucreze în subantrepriza”, a declarat Seredenciuc. În ceea ce priveste reabilitarea statiei de epurare a apelor uzate, viceprimarul a informat ca proiectul tehnic a sosit la Suceava, lucrarile efective fiind pe cale de a demara.
Adjunctul sefului executivului municipal a mai adaugat ca în Burdujeni-sat au fost executati, deja, 3000 de metri liniari de canalizare, iar la alimentarea cu apa s-a lucrat la 1000 de metri liniari de conducta, precum si la amenajarea a doua rezervoare de capacitate.
Reamintim ca, în cadrul proiectului ISPA, reabilitarea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa va fi realizata de un consortiu dintre firmele TMUCB SA si ERG Termrom SA, valoarea lucrarilor fiind de 14,89 milioane de euro, iar reabilitarea retelei de canalizare din municipiu, lucrare ce va costa 20,96 de milioane de euro, va fi executata de firma germana Lunwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH& Co.KG.. Reabilitarea si modernizarea statiei de epurare va fi realizata de firma spaniola Dytras, valoarea lucrarilor fiind de 13,66 milioane de euro. Asistenta tehnica pentru acest proiect va fi asigurata de firma Eptisa&MVV din Germania care va primi suma de 3,06 milioane de euro.
În functie de conditiile climatice, lucrarile efective de reabilitare vor fi încheiate în decembrie 2010. Afectate vor fi 91 de strazi din toate cartierele Sucevei, atât pe partea de alimentare cu apa, cât si pe cea de canalizare.
Intră acum și în grupul de