Intră acum și în grupul de
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, președinte al PNL Suceava, a declarat, sâmbătă, la Forumului Administrației Locale desfășurat la Iași că este nevoie ca vocea Moldovei să fie unită pentru proiecte cum sunt cele de autostrăzi dacă se dorește dezvoltarea zonei arătând că în timp ce în Ardeal autostrăzile se construiesc în Moldova se desenează cu carioca.
Flutur a spus că Regiunea nord este este dinamică și că prin proiectele autorităților locale se dezvoltă, dar că se merge cu frâna trasă de Guvern.
El a menționta că este competiție între regiuni și că în ciuda eforturilor făcute de autoritățile locale din Moldova zona nu se poate dezvolta fără o infrastructură rutieră rapidă.
„ Când ajungem din urmă Ardealul care face autostrăzi și noi le desenăm cu carioca?”, s-a întrebat Flutur.
El a mai spus că a participat la un miting pentru susținerea autostrăzii Iași-Tg. Mureș, dar că a constatat că din Iași au venit cinci mașini și o jumătate de autocar.
„Nu e în regulă. Dacă vrem ca vocea Moldovei să fie unită trebuie să luptăm pentru astfel de cauze”, a spus Flutur.
El a mai declarat că și proiectul drumului expres București-Pașcani este în întârziere.
„Vedeți drumul expres București-Pașcani. E un an de când se chinuie să liciteze proiectul tehnic și nu au făcut nimic. Cum să ținem noi pasul? Facem 11 ore de aici până la București cu restricțiile de viteză și noi vrem să ținem pasul cu alții. Nu-l putem ține”, a spus Flutur.
El consideră că problemele aflate în dezbaterea publică națională nu sunt cele care să ducă la dezvoltarea acestei zone și a subliniat că autoritățile locale nu sunt consultate pe problemle importante.
„Nu ne cere nimeni părerea pe problemele majore”, a spus Flutur care a exemplificat cu situația de vineri de la Suceava când ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat că se lucrează la refacerea limitelor ariilor naționale protejate fără să întrebe autoritățile locale.
El a spus că autoritățile locale ar trebui întrebate dacă în zona de munte sunt incluse proprietățile cetățenilor în arii naturale protejate, care este impactul acestei decizii și care vor fi compensațiile.
„Încercăm ca în marile proiecte să fim implicați și noi, administrațiile locale. Nu avem voie. Cum vrei să promovezi niște proiecte mari fără să fie implicată administrația locală? Drumurile Companiei Naționale de Drumuri trec peste teritoriile noastre. Noi suntem buni numai la recepția finală sau trebuie să îi urmărim și să facem observații când dorm în lopată?”, a spus Flutur.
El a menționat că din păcate el este nevoit să lucreze la 10 la sută din capacitatea pe care o are pentru că frâna e trasă de guvernul PSD.
Intră acum și în grupul de