CJ Suceava stabilește măsurile educative ce însoțesc distribuția fructelor, laptelui și cornurilor în școli: vizite la fabrici de procesare a laptelui, dezbateri și concursuri cu teme de nutriție sau degustări de fructe proaspete


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava urmează să stabilească în ședința de luni produsele care urmează să fie acordate elevilor din învățământul școlar, dar și măsurile educative care însoțesc distribuția acestora.

Astfel, proiectul de hotărâre arată că pentru anul colar 2017-2018, în cadrul Programului pentru școli al României, preșcolarii din grădinițele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate și particulare acreditate și elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și particular vor beneficia de lapte și produse lactate, produse de panificație  și mere.

Actul normati supus dezbaterii arată că pentru aceeași perioadă măsurile educative care însoțesc distribuția fructelor, laptelui și produselor lactate vor consta în organizarea  de vizite  la unități  de procesare a laptelui din județ, cu degustare de produse,    organizarea de dezbateri și concursuri tematice ce vizează conștientizarea elevilor asupra unei alimentații sănătoase, bazate pe consumul de fructe și legume proaspete, întâlniri cu  specialiști în nutriție în vederea formării unor deprinderi alimentare sănătoase în rândul elevilor, dar și organizarea de zile tematice dedicate consumului de fructe și legume, inclusiv degustarea de fructe proaspete.

Pentru ducerea la îndeplinire a măsurilor educative, Consiliul Județean Suceava va beneficia de sprijinul și asistența Inspectoratului Școlar Județean Suceava, a Direcției de Sănătate Publică  Suceava și  a  Direcției pentru Agricultură Județeană Suceava, se arată în document.

Potrivit deciziei ISJ Suceava, măsurile educative care însoțesc acordarea de produse lactate, de panificație și fructe elevilor suceveni se vor derula în cadrul „Săptămânii altfel”.


Intră acum și în grupul de