Intră acum și în grupul de
Președintele Camerei de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă, Tudor Afansov, a anunțat, joi, la Suceava, în cadrul unui seminar cu teme economice la care a participat și ambasadorul Federației Ruse la București, Valery Kuzmin, că prima filială a acestei camere a fost înființată la Suceava și a anunțat și primul proiect care va fi dezvoltat, respectiv înființarea unui magazin universal românesc la Moscova.
Afanasov a spus că CCECRR și-a propus ca, pentru promovarea produselor românești în spațiul estic, să dezvolte un proiect în Rusia, respectiv un magazin universal cu produse românești.
El a amintit că până în anul 1989 a funcționat un magazin universal în Moscova numit București.
„După mai multe discuții am decis să reînființăm magazinul universal din Rusia unde dorim să invităm toate companiile producătoare de textile, mobilă, produse alimentare, vin, tehnologie, turism să fie parte a acestui proiect”, a spus Afanasov.
Președintele CCECRR a arătat că doar prin realizarea acestui proiect se poate spune că există o strategie clară de promovare în spațiul estic.
Potrivit acestuia, magazinul universal ar putea fi inaugurat la 1 decembrie 2018, până atunci urmând să fie realizate toate formalitățile și să fie amenajat acest spațiu comercial.
El a arătat că Federația Rusă este supusă sancțiunilor internaționale, dar că acestea pot să afecteze anumite domenii, dar a subliniat că nu va fi prezentată tehnologie de mare precizie care să fie folosită în domeniul militar sau civil și a subliniat că în domeniul educațional nu există sancțiuni, iar multă literatură nu a mai fost tradusă.
Tudor Afanasov a mai declarat că din 2014 pe piața rusă a început să se observe că în România este un mediu de afaceri deschis și s-a reușit să se arate că românești sunt la fel de calitative ca altele din țări UE.
El a spus că oamenii de afaceri ruși întreabă despre mobila românească, despre pantofi, textile sau vin.
„Ni se tot spune: Suntem interesați de produsele voastre”, a arătat Afanasov.
El a anunțat că la Suceava s-a înființat prima filială a Camerei de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă și a ținut ca aceasta să fie în acest oraș mai ales că el este sucevean.
Asociația Camera de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă în parteneriat cu Uniunea Generală a Industriașilor din România filiala Bucovina Suceava a organizat, joi, conferința „Dezvoltarea relațiilor de afaceri cu Federația Rusă” la care au participat mai mulți oameni de afaceri suceveni, parlamentari, reprezentanți ai administrației locale și județene.
De menționat este că în cursul acestei zile, ambasadorul Federației Ruse la București s-a întâlnit și cu primarul Ion Lungu.
Primarul a spus că a făcut o prezentare a orașului a oportunităților de afaceri din municipiul Suceava și că a convenit cu ambasadorul să țină legătura prin Camera de Cooperare Economică şi Culturală Româno-Rusă pentru realizarea unor pași concreți.
Intră acum și în grupul de