Intră acum și în grupul de
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut, joi, Ministerului Turismului să aloce fondurile pentru decontarea lucrărilor executate la pârtia de schi din Masivul Rarău, arătând că aceasta va duce la întârzierea omologării pârtiei de schi.
„Pentru Câmpulung Moldovenesc și pentru județul Suceava, pârtia de schi de pe Rarău este un obiectiv de investiții extrem de important atât pentru turism cât și pentru dezvoltarea socio-economică a zonei. Orice an pierdut la deschiderea pârtiei este o pierdere uriașă pentru zonă”, a spus Flutur.
El a arătat că omologarea tronsonului I este în pericol de nu putea fi realizată nici în această iarnă și și-a exprimat îngrijorarea privind situația finanțării lucrărilor și că s-ar putea ajunge la întârzierea omologării pârtiei.
„Am transmis o adresă Ministerului Turismului și Ministerului Finanțelor Publice prin care solicit să fie alocate fonduri pentru decontarea cheltuielile pentru lucrările executate și pentru finalizarea tronsonului I”, a menționat președintele CJ Suceava.
În adresă se menționează că în baza Ordinul Ministrului Turismului nr. 447/2017 pentru defalcarea sumelor alocate pe anul 2017 de la bugetul de stat, prin transferuri de la bugetul Ministerului Turismului, către bugetele locale, pentru finanțarea proiectelor de investiții în turism aflate în derulare precum și în baza autorizației de construire nr. 95 din 07.09.2016 pentru executarea lucrărilor de construire pentru “Pârtii de schi omologate și transport pe cablu în masivul Rarău, cu conexiune la trupul izolat intravilan Rarău”- tronson I a fost emis ordinul de începere a lucrărilor cu data de 06.06.2017.
Din iunie și până în octombrie 2017 s-au executat lucrări la parcarea auto și drumul de acces, clădirea anexă la stația inferioară, instalația de înzăpezit artificial, clădirea stației de pompare înaltă presiune, profilarea pârtiei pe tronsonul 1, montare sistem bileterie, clădire garaj ratrac, instalații de iluminat pârtie de schi, iar valoarea lucrărilor executate fiind de 2.398.342,32 lei cu T.V.A. inclus.
El adaugă că Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc a transmis către Ministerul Turismului adresa nr. 28.322 din 16.10.2017 (împreună cu toate documentele solicitate) prin care a solicitat transferul sumei de 2.378.342,32 lei.
Flutur precizează că până joi, 14 decembrie 2017, suma solicitată nu a fost transmisă municipiului Câmpulung Moldovenesc.
El îl roagă pe ministrul Turismului să sprijinie finalizarea în bune condițiuni a acestui proiect de o importanță deosebită pentru județul Suceava, alocând sumele necesare.
Intră acum și în grupul de