Intră acum și în grupul de
Parada, care a pornit din zona Stațiunii de Cercetări Agricole, a fost deschisă de buciumași, urători și un plug tras de boi și a fost urmărită de numeroși suceveni care se aflau pe marginea bulevardului principal.
În alai s-au regăsit grupuri de urători din toate vetrele folclorice ale județului Suceava, dar și din județul Neamț, din raionul Udineț din Republica Moldova sau din Oprișeni și Mihoreni din Ucraina.
Cetele de urători şi mascaţi au trecut prin faţa Palatului Administrativ, unde au fost întâmpinaţi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, de primarul Sucevei, Ion Lungu, dar și de alți reprezentanți ai administrației județene și locale.
Un grup de urători însoţiţi de buciumaşi şi plug tras de boi, au oprit în faţa Palatului Administrativ unde au urat oficialităţile prezente, iar Gheorghe Flutur și Ion Lungu le-au oferit colaci.
Spectacole au prezentat grupurile sosite din Republica Moldova și din Ucraina, iar printre cetele de urători suceveni s-au aflat grupuri cu „plugul”, iar altele, însoţite de muzicanţi, au prezentat „dansul caprei” sau „jocul ursului”, dar şi „Malanca” o formă de teatru popular cu tentă satirică, unde personajele sunt baba şi moşneagul, doctorul, popa, capra şi ciobanul, căiuţii, ursul, cerbul şi negustorul, specifică Bucovinei.
Toate formaţiile de urători şi mascaţi au prezentat, pe o scenă amplasată în zona centrală a oraşului diverse dansuri şi jocuri cu măşti, dar şi urături.
Intră acum și în grupul de