Intră acum și în grupul de
Managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că afluxul mare de pacienţi înregistrat joi la Ambulatoriul Integrat şi la Ambulatoriile de specialitate, când s-au adresat pentru consultaţii medicale aproape 600 de persoane, arată încă o dată necesitatea extinderii spaţiului cu această destinaţie.
Rîmbu a spus că, în medie, la Ambulatoriul Integrat şi la Ambulatoriile de specialitate se prezintă în jur de 400-500 de pacienţi într-o zi, însă în cursul zilei de joi, până la prânz, numărul acestora a ajuns la 600, în condiţiile în care şi la Unitatea de Primiri Urgenţe s-au adresat 71 de persoane în intervalul orar 8,00-12,00.
El a precizat că în această perioadă a sezonului rece, când se înregistrează o incidenţă mai mare a bolilor respiratorii, a traumatismelor provocate de căderile accidentale pe gheaţă şi o acutizare a unor boli cronice, adresabilitatea creşte, în special, la Secţiile de Pediatrie, Boli Infecţioase, Ortopedie şi Neurologie, însă până în momentul de faţă unitatea spitalicească nu a refuzat internarea vreunui pacient din cauza aglomeraţiei.
Rîmbu a menţionat că în cazul în care va fi depăşită capacitatea de cazare a vreuneia dintre secţiile menţionate, se va proceda la repartizarea pacienţilor în alte secţii mai puţin aglomerate.
”Între cele două corpuri de spital, respectiv între Spitalul Nou și pavilioanele Spitalului Vechi, ambulanța circulă încontinuu, fie pentru a a transporta pacienți dintr-o parte în alta, fie pentru a aduce rapid medicii de acolo atunci când sunt solicitaţi pentru consultații în UPU”, a precizat Rîmbu.
Reamintim că lucrările de construcţie a clădirii noului ambulatoriu al spitalului ar urma să înceapă în cursul anului 2018, iar noua clădire, cu o suprafaţă de 4000 de metri pătraţi, va avea şase niveluri, investiţia fiind estimată la 4,2 milioane de euro.
(Liliana Bujdei)
Intră acum și în grupul de