Intră acum și în grupul de
Un concert extraordinar de muzică simfonică susţinut de violoniştii Gabriel Croitoru şi Simina Croitoru împreună cu Croitoru String Virtuosi, dar şi de Spirit Brass Ensemble s-a desfăşurat duminică, la Teatrul municipal “Matei Vişniec” din Suceava, evenimentul făcând parte din seria manifestărilor dedicate sărbătoririi a 630 de ani de la atestarea documentară a Sucevei şi a Cetăţii de Scaun.
În programul concertului au fost incluse creaţii ale compozitorilor George Enescu, Ciprian Porumbescu, Tiberiu Olah, Constantin Dimitrescu sau Bela Bartok.
În deschiderea evenimentului, profesorul Johannes Onesciuc de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” din Suceava a spus că este o onoare ca pe scena teatrului sucevean să se afle “doi maeştri ai viorii”, doi instrumentişti de talie internaţională, precum Simina Croitoru şi Gabriel Croitoru.
Vorbind despre violonista Simina Croitoru, profesorul sucevean a menţionat că aceasta a participat la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale de profil, fiind premiată cu diferite distincţii, a evoluat pe scene celebre precum Sala Dalles, Sala Palatului, sala Radio, Sala Ateneului Român cântând în prezenţa diferitelor orchestre multinaţionale.
El a mai spus că Simina Croitoru a participat la turnee în Franţa, Germania, Italia, Cehia şi Turcia, înregistrând şi pentru posturi de radio şi televiziuni din România şi din Europa.
Simina Croitoru este şi câştigătoarea Trofeului “Lira de Aur” de la ediţia a XXIV-a care s-a desfăşurat în anul 2003.
Profesorul Johannes Onesciuc a subliniat că maestrul Gabriel Croitoru, tatăl Siminei, deţine din anul 2008 dreptul de a folosi şi cânta pe o vioară construită în anul 1731 de celebrul lutier cremonez Giuseppe Guarneri, instrument ce a aparţinut compozitorului George Enescu.
Referindu-se la activitatea concertistică a maestrului Gabriel Croitoru, profesorul sucevean a precizat că aceasta însumează peste 1000 de apariţii scenice alături de formaţii orchestrale de notorietate internaţională precum London Royal Philharmonic, Ochestre Philharmonique de Monte-Carlo, „Gewandhausorchester” Leipzig, etc.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că în aceste zile se sărbătoresc 630 de ani de atestare documentară a Sucevei şi a Cetăţii de Scaun arătând că în seria manifestărilor dedicate acestui moment a fost inclus şi acest concert susţinut de „invitaţi de excepţie”.
Lungu i-a înmânat maestrului Gabriel Croitoru o medalie şi o diplomă aniversară.
În prima parte a concertului au fost incluse creaţii ale compozitorilor George Enescu, Ciprian Porumbescu, Tiberiu Olah, Constantin Dumitrescu şi Bela Bartok, în cea de a doua parte a concertului a urmat recitalul instrumentiştilor de la Spirit Brass Ensemble.
Concertul extraordinar de muzică simfonică a fost organizat de Primăria municipiului Suceava şi Consiliul local al municipiului Suceava, împreună cu Asociația Culturală Pro Enescu, în colaborare cu Consiliul Județean Suceava și Teatrul ”Matei Vișniec” Suceava, Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava asigurând suportul tehnic pentru buna desfăşurare a evenimentului.
Intră acum și în grupul de