Intră acum și în grupul de
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat, joi, câteva dintre investiţiile care urmează să fie finalizate în perioada următoare la SJU, dar şi altele noi care ar urma să fie realizate în acest spital.
Flutur a declarat într-o conferinţă de presă că Staţia de sterilizare a SJU Suceava, care a fost modernizată şi dotată la cele mai înalte standarde în domeniu, va fi funcţională şi va fi inaugurată în aproximativ două săptămâni.
El a spus că tot în această perioadă va fi pus în funcţiune şi noul sistem de neuronavigaţie aflat în dotarea Secţiei de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.
Flutur a menţionat că se află în curs de amenajare spaţiul în care va fi amplasat noul aparat RMN de 1,5 Tesla, repartizat Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava de către Ministerul Sănătăţii, spaţiu ce este situat în platoul tehnic al unităţii, respectiv în Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a mai spus că efectuarea studiului de fezabilitate şi a documentaţiei necesare pentru noul ambulatoriu al SJU Suceava ar urma să înceapă de luni, realizarea acestui obiectiv făcând parte din planul de investiţii aprobat de Consiliul Judeţean Suceava.
“Sunt aici alături de conducerea spitalului, pentru că dorim să-i sprijinim, aşa cum am făcut-o şi în cazul Secţiei de Îngrijiri Paliative, îi sprijinim şi în continuare. Întotdeauna salut iniţiativa şi dorim să facem cât mai multe proiecte pentru dezvoltare”, a subliniat Flutur.
El a arătat că în cursul săptămânii trecute a avut o întrevedere tehnică cu un specialist în vederea găsirii unei „formule de legătură” între spitalul nou şi pavilioanele spitalului vechi, respectiv realizarea unui pasaj suprateran sau subteran.
„Am invitat un reprezentant al unui institut de cercetări din Bucureşti din acest domeniu. Se lucrează la mai multe variante, iar când vom avea mai multe date, vă vom spune. Dacă tot am investit atât de mult şi în partea spitalului nou şi în cea a spitalului vechi, trebuie o legătură, care să treacă fie sub şoseaua principală, fie peste, şi cât mai repede. Am văzut că şi Primăria face un studiu de trafic pentru sensuri unice şi atunci cu atât mai mult suntem obligaţi să evităm o trecere de pietoni cum este acum şi să găsim o formulă simplificată, care să ne ajute”, a explicat Flutur.
(Liliana Bujdei)
Intră acum și în grupul de