Intră acum și în grupul de
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, miercuri, că vechea staţie de sterilizare a unităţii, care este încă funcţională, dar şi o linie de chirurgie laparoscopică urmează să fie transferate în perioada următoare Spitalului municipal din Câmpulung Moldovenesc.
Rîmbu a precizat că în cadrul SJU Suceava a funcţionat un modul de sterilizare care a fost montat în anul 2002, iar în anul 2017 a expirat perioada estimată de viaţă, de 15 ani, luîndu-se decizia reamenajării şi modernizării întregului departament, în concordanţă cu cerinţele actuale specifice ale spitalului.
Managerul SJU Suceava a adăugat că spitalul dispune, în prezent, de una dintre cele mai moderne Staţii Centrale de Sterilizare din România, dotată cu echipamente performante adaptate nevoilor sale, cu un sistem integrat unic de management al sterilizării, valoarea totală a investiţiei fiind de peste 700 000 de euro.
El a menţionat că vechiul modul de sterilizare a intrat în reparaţii capitale în anul 2012, garanţia lucrărilor fiind de opt ani şi va fi transferat spitalului câmpulungean.
Managerul SJU Suceava a subliniat că actele şi documentaţia privind transferul staţiei de sterilizare au fost avizate şi aprobate de Consiliului Judeţean Suceava şi de Primăria Câmpulung Moldovenesc.
“Vechea staţie de sterilizare a SJU Suceava este în stare bună de funcţionare şi poate satisface nevoile unui spital de mărimea celui din Câmpulung Moldovenesc până vor găsi surse de finanţare pentru a-şi achiziţiona un modul nou de sterilizare”, a arătat Rîmbu.
El a adăugat că o linie de chirurgie laparoscopică în stare bună de funcţionare, care a fost casată, va fi transferată aceluiaşi spital, fiind întocmite şi aprobate documentele de transfer.
La rândul său, managerul Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc, medicul Cătălin Săndulescu, a declarat pentru NewsBucovina că spaţiul în care va fi amplasată staţia de sterilizare este pregătit, dar nu este încă amenajat.
“Spaţiul nu este încă amenajat, ci urmează să fie amenajat de o firma specializată, care se ocupă de instalarea şi de punerea în funcţiune a staţiei de sterilizare, pentru că trebuie respectate anumite norme în vigoare”, a explicat Săndulescu.
El a spus că staţia de sterilizare va fi preluată fizic, cel mai probabil, în cursul săptămânii viitoare, iar punerea efectivă în funcţiune va avea loc în termen de 30 de zile.
“Faptul că vom avea o staţie de sterilizare ne ajută foarte mult, pentru că va fi realizată o sterilizare centralizată pe spital şi va creşte şi mai mult siguranţa în privinţa acestui tip de activitate, ceea ce va conduce la o mai bună prevenire a infecţiilor asociate actului medical”, a mai spus Săndulescu, adăugând că spitalul câmpulungean nu a avut probleme nici până acum în ceea ce priveşte activitatea de sterilizare, dovadă fiind şi rezultatul controalelor încrucişate în spitale desfăşurat în cursul lunii martie.
(Liliana Bujdei)
Intră acum și în grupul de