Intră acum și în grupul de
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut, joi, ministrului Sănătății, Sorina Pintea, să aprobe înființarea unui Spital de copii la Suceava arătând că o treime dintre pacienții care vin la UPU sunt copii, iar o asemenea investiție este susținută de toți managerii de spitale din județ, județ care este în primele cinci din țară ca populație.
Flutur i-a spus ministrului Sănătății, Sorina Pintea, ceea ce a recomandat tuturor miniștrilor Sănătății, respectiv să stimuleze acolo unde autoritățile locale alocă fonduri consistente pentru spitale și că ar trebui ca și ministerul să asigure finanțare.
El a explicat că anul acesta, CJ Suceava finanțează 66 la sută din bugetul spitalului și a arătat că nimic nu e mai important și mai urgent decât investiția în sănătate.
El a vorbit despre importanța secției de Îngrijiri Paleative, și despre realizarea secției de radioterapie în parteneriat cu un investitor din Cluj.
„Doresc sprijinul Ministerului Sănătății pentru înființarea unei clinici de pediatrie sau spital de copii la Suceava. Avem teren, avem argumente foarte multe. Toți managerii de spitale din județ, dacă îi întrebați, vor spune în cor „Da”. Unul din trei pacienți din UPU e copil. E departe până la Iași, Tg. Mureș sau Cluj și e îndreptățită această investiție și de aceea am depus cerere la CNI, dar avem nevoie de acordul Ministerului Sănătății și să știți că se justifică. Suceava este un județ cu peste 740.000 de locuitori. Unul din primele cinci ca număr de populație din țară”, a spus Flutur.
El i-a mai spus ministrului că se va începe un nou ambulatoriu cu internare de zi, iar toate secțiile vor avea paturi astfel încât pacientul poate rămâne peste noapte.
Flutur a arătat că în primul mandat de președinte al CJ Suceava erau 65.000 de consulații în ambulatoriu pe an, iar acum s-au depășit 135.000, și în noul spațiu, care va avea 4000 de mp se intenționează să se ajungă la 200.000 de consultații anual.
„Practic, Spitalul Județean Suceava va deveni un spital regional”, a spus președintele CJ Suceava.
El a mai spus că se va extinde blocul operator, de la 13 săli la 17, mai ales pentru unele specialități foarte delicate și a arătat că dacă în 2009 erau 9.000 de intervenții pe an în blocul operator, acum sunt peste 13.000 și că tot crește presiunea pe blocul operator.
În ceea ce privește cardiologia a fost dublat spațiul, a spus Flutur care a notat că, din păcate numărul de persoane cu astfel de afecțiuni este foarte mare în județ.
„Echipa de aici a investit mult, are parteneriate externe și se prefigurează noua secție pe epileptologie. Avem parteneriat cu Germania cu cei de la Bochum și cu cei de la Augsburg și avem în continuare nevoie de alte dotări”, a spus Flutur.
El a declarat că se dorește dezvoltarea unei relații mult mai bune cu Universitatea Suceava și că deja sunt două secții, de nutriție și kinetoterapie la Universitatea din Suceava, dar că este convins că se vor putea dezvolta și alte secții, una fiind pentru asistente medicale cu studii superioare.
„Visul meu este ca spitalul din Suceava să devină spital clinic universitar”, a spus Flutur.
News Bucovina a transmis în direct conferința de presă a ministrului Sănătății
Intră acum și în grupul de