Intră acum și în grupul de
Mii de credincioși din toată țara au participat duminică, 24 iunie a.c., la Sfânta Liturghie și la procesiunea cu moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, protectorul orașului.
Și în acest an curtea Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” a fost umplută până la refuz de credincioși veniți să se roage și să atingă moaștele ocrotitorului Sucevei ale cărui puteri miraculoase sunt mult mai puternice în ziua de sărbătoare.
Sfânta Liturghie a fost de oficiată ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, dar și de zeci de preoți și diaconi.
Pe tot parcursul Sfintei Liturghii credincioșii au stat la rând pentru a trece pe la baldachinul în care a fost depusă racla cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, unde s-au închinat și rugat pentru sănătate și iertarea păcatelor și au primit flori de sânziene, veșmânt și vată sfințită din partea preoților.
Procesiunea cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou a început în jurul orei 12, după Sfânta Liturghie, puhoiul de credincioşi urmând racla cu moaştele sfinte pe străzile Sucevei, prin fața bisericilor Învierea Domnului, Domniţelor, Sfântul Gheorghe, Sfântul Dumitru, Sfântul Nicolae, Catedrala Naşterea Domnului și Biserica Naşterea Maicii Domnului de la Tribunal.
După procesiune, o parte dintre credincioși au revenit la Mănăstirea „Sf.Ioan cel Nou de la Suceava” unde au participat la masa oferită cu prilejul hramului mănăstirii.
Sfântul Ioan cel Nou este protectorul municipiului Suceava, iar domnitorul Alexandru Cel Bun a adus în anul 1402 moaştele acestuia la Suceava.
(M.T.)
Intră acum și în grupul de