Intră acum și în grupul de
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat în plenul Consiliului Județean Suceava necesitatea prezenței autorităților sucevene la Forumul Regional al Inițiativei celor Trei Mări unde să susțină finanțarea autostrăzii Est Carpactică arătând că devine din ce în ce mai importantă opinia autorităților regionale în adoptarea de decizii și a subliniat că Summitul din acest an al Inițiativei celor Trei Mări se va organiza în 8 septembrie, la București, sub patronajul Președinției României, unde județul Suceava va prezenta argumentat acest proiect important de investiții.
În cadrul ședinței Consiliului Județean Suceava, liderul grupului PSD, Mihai Grozavu a amintit că a participat la o discuție asemănătoare privind un asemenea culoar rutier, dar că la vremea respectivă reprezentanții ucraineni s-au pronunțat pentru un drum prin Satu Mare și nu prin Suceava.
El a spus că ar trebui discutat și cu Guvernul privind strategia pe care o susține în acest sens.
„Noi, în 8 septembrie va trebui să fim și la București să susținem, sub patronajul Președinției României, această variantă”, a spus Flutur.
El a arătat că i-a fost dat să audă, când a fost la Forumul Econimic de la Krynica din Polonia, din partea reprezentanților români ai Ministerului de Externe că România nu are ce să ceară întrucât nu este în Strategia Carpaților, ci în Strategia Dunării.
„I-am spus doamnei care reprezenta Ministerul de Externe că județul pe care îl reprezint are 80 la sută Munții Carpați și nu are Dunăre. Cum puteți să spuneți când Ungaria și Polonia sunt în Strategia Carpaților și noi nu? De aceea îmi dau seama că autoritățile locale trebuie să fie prezente pentru că știu mai bine decât alții ce ne doare. Că până la urmă ce e strategia asta? Se dau niște fonduri pentru niște proiecte pentru populația din zona montană. Cum să nu fim să dezbatem?”, a întrebat Flutur.
El a arătat că ar trebui să fie o ofensivă acum când românii din Ucraina au probleme și trebuie să li se apere dreptul de a lega Cernăuți de București.
„Trebuie să continuăm această luptă cu argumente tehnice și nu politice. Am văzut argumente tehnice la polonezi. E mult mai scurt drumul pe aici, dar e rău. Atunci nu trebuie să ne luptăm să facem acest coridor? Dacă ei vor merge pe partea cealaltă prin Slovacia, prin Cehia, ocolesc partea de est a României și nu e în regulă. Avem parteneriat și cu Cernăuți și să mergem pe aceeași mână cu cei din Podkarpacie, din Polonia, care ne ajută”, a spus Gheorghe Flutur. (T.B.)
Intră acum și în grupul de