Intră acum și în grupul de
Proiectul de cofinațare europeană pentru eliminarea rabiei este salutat de conducerea Direcției Sanitar- Vetrinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, județul Suceava fiind cunoscut ca unul intens rabigen. „Proiectul de eradicare a rabiei trebuia să înceapă încă de anul trecut, județul Suceava aflându-se printre cele 10 incluse în proiectul pilot, însă acesta nu a mai demarat. Prin proiectul cofinanțat se dorește ca în următorii 10 ani spațiul românesc să devină liber de rabie, proiectul asigurând fonduri pentru vaccinarea antirabică a vulpilor. Costurile acestor acțiuni sunt foarte mari, vaccinarea urmând a se face cu ajutorul aviației.
Până acum vaccinarea o făceam cum putem și noi”, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă șeful DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru.
Acesta a precizat că de la începutul acestui an în județ s-au înregistrat peste 60 de cazuri de rabie la animale, în special la vulpi. „Ne bucură faptul că, deși numărul de cazuri este mare am reușit să gestionăm bine situația, neînregistrându-se nici un caz în care boala să fie transmisă la om. Nu trebuie uitat faptul că această boală este mortală”, a mai spus șeful DSVSA Suceava.
Pe lângă cazurile de turbare la vulpi, în județ au mai fost înregistrate asemenea situații și la vaci, pisici, jder, dihor și câini.
Intră acum și în grupul de