Intră acum și în grupul de
Președintele organizației județene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza, și prim-vicepreședintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, consideră că legislația privind numirile șefilor instituțiilor descentralizate, dar și ale prefecților și subprefecților ar trebui modificată, astfel încât să reflecte și modul de numire pe criterii politice.
Mîrza a declarat luni, într-o conferință de presă că, în prezent, în baza legislației actuale, se caută diverse căi de numire în funcție a unor persoane care beneficiază de sprijin politic și că numirile „oricum se produc”. „Prefecții, subprefecții, directorii de instituții descentalizate ar trebui să fie oameni politici care vin și pleacă cu partidul aflat la guvernare”, a spus Mîrza, arătând că în acest mod ar fi clare deciziile privind numirea unor persoane și că „nu ne-am mai da după deget că aceste funcții nu sunt politice”.
Opinia senatorului social-democrat este împărtășită și de senatorul PD-L de Suceava, Orest Onofrei, care consideră că atât prefecții și subprefecții trebuie să fie numiți politic de Guvern, situație care trebuie extinsă și la nivelul instituțiilor deconcentrate. „Cred că ar trebui să facem din practică o lege. În acest fel i-am ajuta și pe politicieni să respecte legile în vigoare”, a declarat prim-vicepreședintele PD-L Suceava.
Senatorul Onofrei, care a deținut funcția de prefect de Suceava în perioada 2005-2008, a reamintit că a făcut o propunere similară în 2005, înainte ca prefecții să fie trecuți în rândul înalților funcționari publici, care nu pot face parte dintr-un partid politic.
Intră acum și în grupul de