Intră acum și în grupul de
Campionatul Ligii a V a ediția 2008-2008 a fost o mare realizare pentru Asociația Județeană de Fotbal. Profitând de faptul că în perioada 30 iulie – 5 septembrie s-a desfășurat programul de dezvoltare a infrastructurii unor baze aparține din spațiul rural , program care cuprinde 500 de baze aparține într-o primă fază , program în care județul nostru a depus un număr de 52 de cereri localitățile respective fiind deja programate, AJF-ul a „ tras tare pe localitățile cuprinse în program pentru a-și înscrie echipe în campionatele organizate de AJF.
Localitățile care au depus cereri pentru a-și înscrie echipe în campionat, au avut invitați primarii la sediul AJF de către președintele Aurel Daicu deoarece înscrierea de echipe în campionat constituie un avantaj pentru localități.
Pentru a putea înscrie cu acte în regulă peste 15 echipe, AJF-ul a amânat cu o săptămână debutul campionatelor, atât în Liga a IV a cât și în liga a V a mai precis pe 24 august 2008. A fost o muncă uriașă pentru salariații AJF-ului, s-a lucrat zi și noapte pentru a întocmi carnetele de legitimare și fișele jucătorilor ( câteva sute ) dar totul s-a terminat cu bine.
Au fost alcătuite 3 serii pe criterii geografice:
– tradiționala Serie I, seria rădăuțeană având în componență 17 echipe. Printre noile înscrise: Carpați Gălănești, Avântul Grămești, Bucovina Calafindești, Fagga Pârtești, Bucovina Șerbăuți, Stejarul Cajvana.
– Seria a II a alcătuită din echipe aflate în zona Sucevei, cu 18 echipe. Nou venite: Rapid CFR III Suceava, Viitorul Verești, Foresta Mălini, Fulgerul Ciprian Porumbescu, Foresta Râșca, Avântul Baia, Progresul Ilișești, Spicul Moara.
– Și în sfârșit surpriza campionatului, marea realizare a AJF-ului, Seria a III a seria de munte alcătuite din 11 echipe. Aici erau echipele care au activat și în sezonul 2007 – 2007 în campionat: Bistrița Broșteni, FC Pojorâta, Inter Capu Câmpului, CSM Rarăul II Câmpulung, Forestierul Frumosu.
În seria I, două echipe au pornit tare în campionat: Avântul Volovăț, a învins fără drept de apel cu 7-0 la Bucovina Șerbăuți , iar FC Marginea a învins cu 10 – 2 pe teren propriu pe Bucovina Calafindești. După 8 etape în clasamentul pe primul loc se află FC Marginea cu 22 de puncte, locul II fiind ocupat de Avântul Volovăț cu 19 puncte. Avântul Grămești și Flacăra Vicovu de Jos, stăteau la pândă cu 17 respectiv 16 puncte.
Pe parcursul turului, cele două echipe aflate în frunte, FC Marginea și Avântul Volovăț au înregistrat în total doar 3 meciuri egale și 3 înfrângeri, FC Marginea fiind lider autoritar cu 46 de puncte.
Liderul campionatului, formație pregătită de Gh. Martinescu, a folosit în tur următoarea formulă de echipă.
FC Marginea : Hrișcă, Boboc-Strugari, Crăciun, Popovici, Melniciuc, Martinescu, Bârgăoan, Geană, Miculiț, Cârdei, Joltea, Duduță, Olărean, Croitor, Domniței, Goleanu, Lungu, Lucescu.
Gheorghe Vicol, șeful echipei din Volovăț, a folosit în tur jucătorii: Berbenciuc – Fl. Morariu, Grămadă, Ursachi, Pânzariu, Sturzu, Nichitean, Moisuc, Olenici, Bocancea, M.Crăciun, Juravle, Bâzgan.
Să mai menționăm faptul că FC Marginea a avut o comportare frumoasă și în Cupa României Faza Județeană, competiție în care vor juca în semifinale.
În decursul celor 16 etape, în partea de sus a clasamentului sau perindat mai multe echipe. Unele se vor întări în perioada de tur și retur și vor încerca să se afle undeva în „plasa” liderului, căci în lupta pentru promovare intervin mai mulți factori, starea bazei sportive, baza financiară, sprijinul primăriei locale și alții. (Mircea Maxim)
Clasamentul la sfârșitul turului arată astfel:
Intră acum și în grupul de