Intră acum și în grupul de
Inspectorul şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, medicul Dinu Florin Sădean, a precizat că inspectorii sanitari suceveni au efectuat în luna decembrie mai multe controale în cadrul unei acţiuni tematice ce a vizat verificarea condiţiilor igienico-sanitare din unităţile de alimentaţie publică organizatoare de mese festive cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă.
El a spus că au fost verificate 71 unităţi de tip restaurant şi pensiuni turistice cu restaurant, iar în timpul controalelor s-a constatat că nu au fost respectate prevederile legale în vigoare privind modul de efectuare a examinărilor medicale de control periodic şi a cursurilor de însuşire a noţiunilor fundamentale de igienă în cazul personalului angajat.
Alte deficienţe constatate de inspectorii sanitari se referă la lipsa graficului de temperatură pentru spaţiile de depozitare a produselor alimentare şi la depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.
Inspectorul şef al Serviciului Control în Sănătate Publică a mai spus că în urma controalelor au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.000 lei.
(L.B.)
Intră acum și în grupul de