Intră acum și în grupul de
De la 1 ianuarie 2009 a intrat în vigoare Ordinul 111/ 2008, iar în termen de 30 de zile, unităţile care produc, depozitează, procesează, transportă şi comercializează produse de origine animală şi non-animală trebuiau să se înregistreze la DSVSA, în termen de 30 de zile. “În momentul de faţă, toate unităţile care nu au aceste documente de înregistrare sanitar – veterinară sunt în afara legii”, a declarat joi, şeful DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, precizând că sunt şi situaţii în care unităţile au depus documentaţia la Registrul Comerţului şi urmează să primească aceste documente de înregistrare.
Directorul executiv al DSVSA Suceava a precizat că până în prezent şi-au depus documentaţia şi au fost înregistrate sanitar-veterinar un număr de 403 unităţi cu vânzare directă a produselor de origine animală, respectiv a laptelui, ouălor, peştelui, mierii sau vânatului, iar alte 3275 de unităţi cu vânzare cu amănuntul s-au înregistrat sanitar veterinar, aşa cum prevăd normele sanitar – veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind procedura de înregistrare sanitară a activităţilor de vânzare directă sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau non animală.
Acesta a explicat că micii producători, respectiv fermierii, crescătorii de animale, pot vinde produsele obţinute de la animale după ce s-au înregistrat la DSVSA Suceava şi au obţinut documentul de înregistrare sanitar – veterinară.
Petrea Dulgheru a mai spus că produsele de origine animală care sunt destinate comercializării trebuie să provină de la animale sănătoase, să nu fie falsificate şi să prezinte caracteristici organoleptice specifice produsului, să fie transportate, păstrate şi prezentate spre vânzare în ambalaje curate, care nu ruginesc şi care pot fi uşor de spălat şi dezinfectat.
Intră acum și în grupul de